fbpx
Новини

Изписаха от болницата най-малкото новородено в света

30 май 2019

Калифорнийска болница съобщи за раждането и оцеляването на най-малкото бебе в света, предава Гардиън.

Сейби се ражда през декември в болница "Шарп Мери Бърч" в Сан Диего. Бременността на майката е продължила едва 23 седмици и три дни. Тя постъпила в болницата с прееклампсия. Лекарите решили да направят секцио по спешност, заради усложнения, които застрашавали живота ѝ.

Момиченцето се ражда с тегло от едва 245 грама и 23 см. Според регистъра на най-малките бебета в света, воден от университета в Айова, Сейби е най-малкото новородено досега дете - със 7 грама по-лека от родено през 2015 г. бебе в Германия.

След като прекарва пет месеца в интензивно отделение, в средата на май Сейби е изписана от болницата в добро здраве и с тегло около 2,3 кг.

Веднага след раждането ѝ обаче, лекарите казват на бащата, че вероятно ще може да прекара само час с дъщеря си, преди тя да умре. "Но този един час стана два часа, после един ден, а след това седмица", разказва майката във видео, разпространено от болницата.

Родителите на бебето са дали разрешение за споделяне на историята, но са пожелали да останат анонимни.

Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross