fbpx
Животът с деца

Изкуство, роботика, гърмене - и още много за децата от квАРТала

11 септември 2018

Супер богатият на интересни събития квАРТал Фестивал 2018 идва напук на цялата паника около новата работническо-учебна година с още по-силна и разнообразна детска програма.

Фестът ще се случи в дните 14-16 септември в познатото каре на столичните булеварди „Раковски“, „Мария Луиза“, „Дондуков“ и „Сливница“, където ще има десетки работилници, театри, роботика и програмиране, танци, песни и още много забавни занимания за хлапета от всякакъв характер.

Сред акцентите в програмата са събитията на Творческа работилница Дъга - открито пространство пред книжарница "ОНИ" (ул. „Бачо Киро“ 36). И в трите дни на фестивала между 11:00-18.00 ч. децата са поканени да рисуват с оригинална индийска къна и да изработват различни неща, които после може да ползват в училище като разделители за книги и моливници.

На 14 и 15 септември Ателие-галерия "Арт Муза" (ул. „11 август“ 23 с вход от ул. „Искър“)
кани децата на рисуване на открито и в самата галерия от 11:00 ч. Същите дни от 12:00 ч. ще се проведе SoKIDS camp: работилници по роботика и производство на енергия от чисти източници; работилница с 3D принтери, работилница със Забавна Математика, както и литературно четене на детски книги. Мястото е ул. „Искър“ 4.

На 15 септември може да посетите Детска работилница “Приказки от пластилин“ (ул. „Цар Симеон“ 48), която ще работи от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 18:00 ч., както и Sito Studio - ателие за ситопечат (на същата улица), където в петък и събота ще има Цианотипия за деца (11:00 - 14:00) и Демонстрация на ситопечат върху чорапи и тениски (15.00 - 19:30 ч.) В DADA Cultural Bar ("ЗОНА+" ул. „Бенковски“ 10) пък ще чете Мартин Колев – автор на най-успешното градско фентъзи „Софийски магьосници“ (18:00-19:00 ч.)

Ето какво още може да посетите в събота, когато събитията са най-много:

- Музикална работилница за деца "Запознай се с пианото" (Бистро L'Etranger, ул. „Цар Симеон“ 78, от 12:30 ч.)

- Уъркшоп по скейт за всички желаещи от 6 до 18 г. (двор и паркинг при Министерски съвет и ЦУМ, 14:00 - 18:00 ч.)

- „Всички обичат сладолед“ - демонстрация и дегустация на кулинарно училище Amuse Bouchе (Salted Café Sofia, ул. "Братя Миладинови" 38, от 18:00 ч.)

В неделя, 16 септември, Център МОМО - къща за четящи хлапета кани децата на празник в духа на българските традиции на ул. „Поп Богомил 47“. Между 10:30 и 13:00 ч. децата могат да гледат пресъздаването на обредния ритуал за дъжд "Пеперуда и да изработват кукли в народни носии в специално създадено за събитието ателие.

Пак в неделя в Бар Барабар (ул. „Триадица“ 4) от 11:00 до 21:00 ч. има няколко събития: „Свежите Праскови“ - театрална комедийна група, в която актьорите импровизират на мига по зададен от публиката сюжет; "Корпус по бързо гърмене" - научно-популярни експерименти с химични вещества; "Яйцето или динозавъра" – лекция на д-р Петър Ефтимов за връзката между съвременните птици и динозаврите; "Опазване на биоразнообразието в България“ с д-р Атанас Грозданов.

Това е само част от детската програма на квАРТал Фестивал, а за всичко ново може да следите тук.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross