fbpx
Новини

Иде най-смешната премиера на най-смешния наръчник за родители!

20 януари 2020

Как да бъдем чудесни родители? – ако този въпрос можеше да открие отговора си в един средно дебел наръчник с картинки и упътване, по подобие на тези за сглобяване на печка или вентилатор, животът ни щеше да е много лесен. И също така – скучен! Защото наръчниците за вентилатори са най-скучното нещо на света, и никой не би искал да придобие родителските си умения посредством схема за сглобяване от типа:

Здравейте! От днес сте горд притежател на ДЕТЕ. Честито! От тази схема ще научите как да боравите с него и да се радвате дълги години на придобивката си. Следвайте легендата и стъпките.

1. Дете. 2. Легло. 3. Храна. 4. Вода. 

Поставете 1 в 2, но не и преди да сте му дали 3. Не давайте 3, докато 1 е в 2!!! 4 трябва да е със стайна температура. Може да се дава на 1, докато е в 2, но с внимание. 4 не се дава по време на 3!! Ако 1 падне от 2 на главата си, ОБАДЕТЕ СЕ НА ЛЕКАР. 

И така нататък за всички останали аспекти на родителството – ясла, детска градина, кандидатстване за гимназия, пък после университет... Гаджета, дрехи, хормони, пубертет!! Ще са ни необходими тонове схеми и упътвания...

Честно казано, къде-къде по-яко си е да НЕ знаеш какво да правиш като родител и да се сблъскваш с куп предизвикателства всеки ден. Особено когато в тази весела, трогателна, тежка и отговорна задача се включва и Майко Мила! с втора част на наръчника с авторски родителски истории ДА ОЦЕЛЕЕШ КАТО РОДИТЕЛ.

Ако вече сте чели първата ни книга, значи ще сте подготвени за това, че и втората идва със солидна доза хумор, всевъзможни смешни ситуации и няколко по-сериозни текста по теми, които са част от всеки родителски живот. 

ДА ОЦЕЛЕЕШ КАТО РОДИТЕЛ 2 е книга с 37 истории, писани от Красимира и Елисавета, и още няколко чудесни автори – Аксиния Генчева, Йоана Станчева, Оля Антонова, Александър Миланов, Илиян Любомиров, Ангелин Балсамаджиев, Захари Карабашлиев. Наред с комичната страна на родителството в нея са засегнати и някои доста сериозни теми – хроничната умора, здравето на жените, наказанията, които налагаме на децата и какво отношение трябва да търсят родилките от здравната система и нейните представители – лекари, акушерки, сестри. 

Няколко мъже се включват изключително силно с разказите си за ролята им на другия най-важен човек в живота на детето, редом до майката – бащата, разбира се. Илиян Любомиров е великолепно развълнуван в текста си за очакването на сина си, Ангелин Балсамаджиев ще ви разкаже една история за децата и религията (по истински случай), а Захари Карабашлиев ще ви разходи емоционално между миналото и настоящето, а разказът му така ще ви хване за гърлото, че нищо чудно да намокрите страниците на книгата.

Аксиния Генчева пък ще постави ребром въпроса за майката, която отглежда тримата си синове... сама и ще ви разкаже как се ходи на раждане, когато няма никой с теб да ти държи ръката – или поне да ти качи сака с дрехите до отделението... Йоана Станчева от акушерски кабинет „Зебра“ пък отново ще заговори открито за отношението към родилките и качеството на родилната грижа в България – препоръчваме този текст на всички бременни жени! Оля Антонова разказва колко е важно жените да обръщат внимание на здравето си и как покрай всички прекрасни страни на родителството можеш да си откриеш и една инсулинова резистентност. А за капак Александър Миланов ще ни разясни защо някои от най-популярните методи за наказание на деца са напълно неефективни и контрапродуктивни – и какво друго можем да направим като родители, така че все пак да поставяме на тези деца някакви граници преди да са изяли кабела на телевизора.

И всичко това, естествено, е гарнирано с много смях заради дребните и по-едрите спънки в родителския път – от бременността и раждането, през първите години на детето, първите му въшки и сополи, воденето по детски площадки и естественото желание на някои утрепани от умора майки да идат... в казармата!

ДА ОЦЕЛЕЕШ КАТО РОДИТЕЛ 2 е вече в книжарниците на издателство Сиела, които за пореден път се доверяват на нас като партньори в издаването на книги (Да оцелееш като родител 1, Стигнахме ли вече?), както и във всички други големи книжарници, а също и онлайн – в Ciela.com и Ozone.bg.

ПРЕМИЕРАТА на книгата пък е на 22 януари, сряда, от 19 часа, в клуб City Stage. Входът е СВОБОДЕН, всички са добре дошли и колкото повече дойдете, толкова по-весело ще си го направим. 

А, за малко да забравим – ЩЕ ИМА И ИЗНЕНАДА!

Чакаме ви – всички вас, родители, бъдещи такива или просто хора, които искат да се повеселят малко с няколко родителски истории в сряда вечер!Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross