fbpx
В двойката

Идеи и трикове за „хакване“ на родителството

23 февруари 2018

Трудно е да си родител, но за щастие на помощ идва Интернет и ни предоставя чудни трикове, които се надяваме да направят живота ни по-лесен.

Ето и няколко изобретателни хитрости в помощ на родителството:

Гривна за безопасност

Макар и понякога да искаме да се скрием от тях, мисълта, че има вероятност наистина да си изгубим децата, ни потриса из основи. Но пък и за това трябва да сме подготвени и, ако сме се запътили към магазина, киното или даже зоопарка, може да им направим гривна с телефонния си номер, в случай, че се залутат нанякъде.

Макарони от пяна за сигурност по време на сън

Ако детето има навика да пада от леглото, може да сложим макарони от пяна (като тези за басейн) под чаршафа от двете страни на леглото, за да не си потроши нещо.

Спирачки за пантофи

Като започнат да капят като круши на паркета или гранита, може да нанесем точки от топъл силикон на подметките на пантофите или пък на чорапите, за да не се хлъзгат.

Мярка за тоалетна хартия

На мумии ли се правят, ядат ли я тая тоалетна хартия, не знаем, но се надяваме, че тази идея ще проработи – да отбележим на стената колко хартия е достатъчна.

Лепенка за разпознаване на обувките

За да им е по-лесно да разпознават кой – ляв, кой – десен, може да срежем на две лепенка и да я залепим върху стелките.

Ролка за брокат

Брокатът веднъж посипе ли се, ще го откриваме на най-невероятни места в следващите поне 20 години. На помощ обаче идва най-обикновената ролка за почистване на мъхове, която, казват, се справяла безотказно с тези малки блещукащи парчета от ада. Ще го видим тоя номер.

Ластици против заключване

Ако имате автоматично заключваща се врата или пък просто такава, която детето не може да отвори и не искате да се заключи зад нея, сложете дебел ластик, както е показано на картинката, за да приберете езичето на бравата. Не го правете на входната врата, че да не се покани някой да вземе телевизора.

Тента от чаршаф с ластик

Искаме да си копаем на двора, ама как, като ще го нахапят някакви буби или пък ще му пекне директно в главата? Ами така – ако на кошарата ѝ сложим отгоре едно чаршафче с ластик, че да не му е дискомфортно на детето. И копай на воля.

Достатъчно количество лосион

Децата имат навика да се оливат и всичко да прераства в игра на мазане първо на себе си, после на секцията, на лаптопа и така, докато не влезем и не припаднем. Затова може да пробваме да ограничим количествата, като сложим едно ластиче на гърлото на дозатора, както е показано на картинката.

Чисти залъгалки

Да опазим бибероните чисти е някак почти невъзможно, но може да се постараем, като ги слагаме в кутийки, ако си нямат. Надяваме се, че така няма да се полепят със всякакви гадости... поне не и докато се научи детето да си ги отваря само.

Удължител за чучур

Малко сме скептични, а и не изглежда супер, но ако детето ви не достига струята на водата, а на вас кръста ви вече тотално е сдал багажа, може да използвате опаковката от лосиона, който УМЕРЕНО сте употребили и да я изрежете във форма, която пасва на батерията.

Спрей против чудовища

Можем да придобием суперсили за борба срещу чудовища, като украсим и напълним една спрей бутилка с вода.

Информация за гледачката

Трябва да кажем нещо на гледачката? Може да си направим шаблон, който да попълним и да сложим в рамка и евентуално да сменим, ако детето рязко реши, че вече не обича сирене.

Макарони от пяна... отново

За да предотвратим децата да си размазват пръстите на вратата, е нужно да отрежем парче от гореспоменатите макарони от пяна и да го сложим като предпазител. От един макарон може да отрежете бая парчета и да обезопасите няколко врати, че даже и на съседите.

Феята на зъбките

Ако у вас битува Феята на зъбките, залепете малко брокат на банкнотата, която тя оставя в замяна на зъбчето. Опасяваме се, че след това ще ви е необходима онази ролка за брокат, дето я споменахме по-горе.

Хамак в хола

Увийте масата в едно одеяло и готово!

Бързо събличане

Може да свалим бодито на детето, като просто го изсулим надолу , в случай че кройката е с припокрити рамене. Казват, че така омазването е по-малко, но все пак не сме много убедени.

Трик с кутия със сок

Издърпваме двата горни края на кутията и детето по-лесно я държи. Само да не я стиска, че става мазало.

Мокра ли е пелената?

Ако се чудим дали детето е напълнило гащите, вече има пелени с индикатор – жълта лента, която се превръща в синя, когато пелената се навлажни.

Тоалетна мишена

За да канализираме флуидния поток вътре в тоалетната чиния, може да залепим мишена, в която малкото момче да се цели.

Разплитане на изкуствени коси

Ако все още не сме се побъркали и не сме отрязали косата на куклата, е необходимо само да разтворим малко омекотител в топла вода, да потопим косата в течността и да я срешем.

Горещи колани

През лятото катарамите на коланите в колата се нагорещяват, което може да е много неприятно и даже да се изгорим. За да го избегнем, може да напръскаме с малко вода. Изпаряването ѝ ще ги охлади, дори тя да не е студена.

Спретнато творчество

Детето може да твори и без да се омаже цялото, като просто сложим малко гъста боя в пликчета с цип.

Без повече окислени ябълки

Ако не изядем ябълките веднага, покафеняват от въздуха и после никой не ги ще. Затова трябвало да ги поръсим с малко сол и да ги измием преди да ги ядем. Отново сме скептични. А с малко лимон няма ли да стане?

Многофункционална смазка за премахване на пастели

Ако въпреки всичко творческата душа на детето се е разпростряла чак до стените на жилището, многофункционалната смазка (като тази, която слагаме на вратата, като скърца или пък на веригата на колелото) би трябвало да свърши работа, ако предпочитаното изразно средство е било пастел.

Деца наблизо

Като спрем с колата, ни се изправят косите при мисълта, че щом отворим вратите, децата ще изтърчат нанякъде. Ако трябва да са извън автомобила и ни е страх да се лутат из паркинга, може да пробваме с лепенки и игра „Който се пусне – губи“.

Без петна

За да предотвратим разтичането на сладоледа, може на пръчката му да сложим кошничка за печене на кексчета с надеждата, че поне на гърба няма да се омаже.

Пастели за из път

Ако след творческия вихър, не сте запорирали употребата на пастели, и ви предстои да ходите насам-натам с детето, може да ги вземете в метална кутийка от бонбони, за да може да се изявява и по други стени.

Охладител

Хората са измислили приложение и на мокра гъба в плик даже – за охлаждане на храна или пък при нараняване.

Я кажете и вашите трикове за „хакване“ на родителството.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross