Новини

Играта на ИКЕА, която всички деца и възрастни обожават

12 ноември 2020

Няма какво да се лъжем – целият свят обожава конкурса за детски рисунки на ИКЕА, в който се избират най-милите, смешни, чудесни  образи и се пресъздават в меки плюшени играчки. Дори нашите деца вече са нарисували поне десет вълшебни същества, с едно от които ще участват в конкурса и стискат палци да бъдат сред избраните. 

Затова бързо да ви информираме за всичко, което трябва да знаете за него и останалите инициативи, които ИКЕА са намислили. Защото то не е само конкурсът!

Изобщо не! От 01.11.2020 стартира ежегодната глобална кампания на ИКЕА „Ела да играем”. Както си личи по името на кампанията, тук ще се играе много! И не само от децата, но и от възрастните. Играта е любима и неизменна човешка потребност, начин да избягаме от напрегнатото ежедневие, да се отпуснем и да се справим с хиляди тревожности, общувайки по най-приятния възможен начин с хората около нас. Игрите ни забавляват, радват, вълнуват и развиват въображението. А и кой не обича да печели?

Ето защо всяка година ИКЕА дава възможност на децата да представят своя въображаем герой или любим приятел  чрез авторска рисунка и да участват в специалния „Вълшебен конкурс“, в който най-добрите 15 детски творения се състезават с рисунки на деца от целия свят, а наградата е много специална – част от въображаемите герои „оживяват“,  като стават част от колекцията плюшени играчки SAGOSKATT, но всички вие много добре знаете това, защото този конкурс, както вече споменахме, е световноизвестен.

Всички приходи от продажбата на колекцията отиват за подпомагане на програмите на УНИЦЕФ България, за да могат повече деца у нас да получат достъп до образование и бъдеще, изпълнено с възможности. Тази година каузата, около която ще бъде концентрирана кампанията, е специална програма срещу насилието в училище „Стъпки заедно“. А по-подробна информация за постигнатите резултати от съвместното партньорство между ИКЕА и УНИЦЕФ можете да откриете тук.

И така!!! Конкурсът тече от 1-и до 22-и ноември. После идва журирането!

В журито ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова – художник-дизайнер и педагог в детски научен център „Музейко“, д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България и Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

Те ще отличат 12 финалисти, които заедно с още трима (избрани от гласуването на публиката чрез сайта ikeaplay.bg) ще бъдат финалистите от страната ни. Техните рисунки ще бъдат изпратени в ИКЕА Швеция, където измежду участници от целия свят, шест героя ще бъдат произведени като плюшени играчки и ще бъдат налични през следващата година във всички магазини на ИКЕА по света. 

Победителите от България тръгват за Швеция,  където на 12-ти декември ще се проведе грандиозното награждаване и супер церемония. 

Но както обещахме, не е само това. Трябва да има игри, закачки и настроение за всички, които ще посетят ИКЕА до края на месец ноември.

Затова в рамките на инициативата, организаторите са предвидили нещо супер забавно с чудесна награда – играта „Открий 10-те разлики и вземи безплатен сладолед в ИКЕА Бистро“.

На 10 места в магазина ще има разположени различни плюшени играчки, а децата ще трябва да открият разликите между тях. За най-наблюдателните ще има специална сладка изненада в ИКЕА Бистро.

И „Раздвижи се с Мечо-Треньор“ - децата ще могат да се включат в играта, като следват упражненията у дома на Мечо-треньор от специална бинго карта.

Така че, нека обобщим! Бързо пращайте децата да рисуват и да участват в конкурса, а после отивайте в ИКЕА да ядете сладолед и да се раздвижвате. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross