fbpx
И аз съм човек

За цените на цветята и голямото изнервяне на 8 март

9 март 2019

Александра Апостолова е тук с няколко наблюдения върху цените на осмомартенските цветя и влиянието им върху празничното настроение, както и с разумен съвет към мъжете с какво да сменят цветята.

Тази година се надминаха на завоя с цените на цветята. Ей така – по български. И то в общество, в което жените все още се приемат за втора категория. Защо пък да не им развалим и единствения ден в годината, когато имат право да се почувстват уважавани и ценни?

Естествено, че мъжете трябва да се изнервят още докато обикалят за цветя, да ги е яд колко пари дават заради някакъв си там глупав празник на женските, които така или иначе са им се качили на главите (защото истинският български мъж е убеден в това, да не е там някакъв си джендър, че да мисли, че жената има права извън седенето до печката и обслужването на домакинството).

И като се изнерви едно хубаво, естествено, че ще намери начин да си го изкара на жена си. Защото има празник, нали. И защо пък жената да се чувства добре, нали.

За да подпомогне процеса на изнервяне, се беше включила и Столична община. На едно от местата, където могат да се намерят евтини цветя (разбирай – срещу 20 лева получаваш ЦЕЛИ ТРИ поувехнали рози) и се води зелена зона, от общината бяха курдисали нарочен автомобил за заскобване на нарушителите, спрели за не повече от 10 минути, за да купят цветя. Калкулацията на цветята и изнервянето достига зашеметяващи стойности…

Та, на жените пожелавам да се чувстват обичани, ценени, уважавани, горди и независими не на 8 март, а през цялата година, и то не защото са жени, а защото е редно така да се чувства всяко човешко същество.

Мъжете съветвам да бойкотират цветята и да купят на жените си по една бутилка Бейлис. По-евтино ще ви излезе, а удоволствието, което ще предизвикате, ще е по-голямо и по-дълготрайно. Ако все пак си мислите: “А, бе, майка ми е, все пак ще ѝ взема цветя“, не забравяйте, че може да ви е майка, но и тя е жена – и тя обича Бейлис.

А на всички цветопродавачи – честит празник!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross