fbpx
И аз съм човек

Защо нашата, вашата и всички майки са светици

21 юни 2017

Да, ето го поредния „умен списък“ с важни характеристики на майката.... сякаш сте имали нужда. Спокойно, не е за вас този списък, а за всеки заядлив човек, който смята, че казармата е далеч по-тежко преживяване от майчинството, а раждането може бегло да се доближи като усещане до това мъж да вдигне 37 градуса и да трябва да се бръсне всееееееки ден.

С помощта на комедийната писателка Анди МакДоналд ви поднасяме чудесен списък защо нашата, вашата и всяка майка на този свят заслужават канонизиране.

Отделете време да помислите над този списък, след което се обадете на майка си и се извинете. За всичко.

*******************

Някога виждали ли сте се как ядете? За Бога, изглеждате така, все едно сте стояли близо до работещ струг! Ако не знаете, храната струва пари. А майка ви се е скъсала от работа, за да има какво да сложи на масата ви всеки ден и съответно - вие да изглеждате така.


Имате ли идея колко ѝ е струвало да ви облече от глава до пети?
А какво правите вие? Хвърляте на земята новата плисирана поличка и вълненото пуловерче, за да облечете пак каквото си искате (оранжевия ластичен панталон с дупка на коляното, признайте си).


От първия учебен ден до последния – истинска тегоба!
Но въпреки това майка ви е помагала всеки ден и всячески да избутате школото и със сълзи на очи ви е пращала на 15 септември на училище, за да може и тя най-накрая малко да си почине, горката.

Почивката ѝ обаче не трая дълго. Защото помните ли, когато станахте тийнейджърка? О.Боже.Мой.Господи.И.Ти.Дево.Мария.


А изобщо чувате ли какво ви се говори?
Както и когато бяхте малко сополиво хлапенце? Както и когато майка ви каза да изхвърлите боклука (а вместо това вие се хвърлихте в боклука). Ало, чувате ли, бе?


Погледнете се в огледалото и, честно, кажете колко пъти сте оставяли за сутринта (да не кажем забравяли) прането в пералнята и как не сте уточнявали дали не става дума за сутринта в Австралия или Япония? И как мирише като отворите вратата на пералнята? А така.

 

Майка ви се е отказала или оставила на заден план поне една своя мечта, заради вас. Може например да е искала да бъде фотограф, но вместо това лепи с тиксо на хладилника нескопосаните ви рисунки с флумастер. Но второто е далеч по-сладко и мило от това да е фотограф (или поне тя така ви е казвала, нали).

И накрая - майка ви ви обича, въпреки и независимо от това, че сте ВИЕ. Това трябва да го подчертаем с ужасно дебели букви: вие, като всеки от нас, имате много и всякакви кусури. И вашата майка ви обича не само независимо от тях, но дори и заради тях и винаги е готова да ви помогне да направите още една крачка напред.

Понякога буквално.

Обадете се на Папа Франциск моментално за канонизация и издигнете паметник на тази жена – Вашата, нашата, всяка майка.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross