fbpx
Новини

Защо британски зоопарк скри пет псуващи папагала от очите на хората

5 октомври 2020

Управата на британски зоопарк беше принудена да скрие 5 африкански сиви папагала (породата е по-известна с името Жако) от очите на посетителите, защото птиците псували ужасно, пише Huffpost.

Lincolnshire Wildlife Park осиновили папагалите преди няколко седмици и ги поставили под карантина заедно.

По време на престоя им заедно птиците се научили една друга как да псуват и кълнат и го правели доста често, както казва Стив Никълс, управителя на парка. 

"Всеки път като минавах покрай тях, ми викаха "дебела п…а”, казва Никълс пред CNN.

Той споделя, че папагали с мръсна уста далеч не са екзотика в неговата работа.

“През последните 25 години сме вземали папагали с пиперлив език и сме свикнали.

От време на време имаме някой, който псува, и винаги е ужасно забавно. На мен специално ми е адски смешно, когато псуват наоколо.

Обаче по някакво стечение на обстоятелствата в една и съща седмица прибрахме цели 5 псуващи папагала, които бяха карантинирани заедно, и накрая се оказахме с цяло помещение пълно с кълнящи птици

И колкото повече псуват, толкова ти е по-смешно, което ги кара да псуват още.” 

Според Никълс псуващите птици звучали като “клуб на стари строителни работници, които псуват и се смеят през цялото време”. 

Макар Никълс и другите служители на зоопарка да мислят папагалите за забавни, се наложило да ги приберат, защото децата чували какво говорят.

Всяка птица била преместна в различна група и Никълс казва, че планът е да ги сложат в различни райони на парка, за да може, когато псуват, поне да псуват поотделно, а не 3-4 от тях да избухват едновременно.

Никълс много се надява псуващите папагали да научат по някоя и друга мила дума от новите си приятели по клетка. Защото алтернативата е ужасяваща.

“Ако те научат останалите на лошите думички, накрая ще имам 250 псуващи птици и въобще не знам какво ще правя”, казва той пред BBC.


https://maikomila.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%83%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0/

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross