fbpx
Новини

Затварят се всички училища, детски градини и ясли

25 ноември 2020

Считано от полунощ на 27 ноември (петък) се преустановяват присъствените занимания във всички училища, детски градини, ясли, образователни центрове и всякакви други държавни и частни институции, предлагащи групови занимания за деца.

Това обяви министърът на здравеопазването на брифинг след заседание на Министерски съвет, на което са гласувани по-строгите мерки, които влизат в сила след два дни.

Предвидено е мерките да продължат до 21 декември.

Затварят се и търговските центрове, фитнес зали, както и ресторанти, барове, сладкарници. Последните ще може да работят само за доставки по домовете.

В моловете работещи ще останат аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, застрахователни офиси, банки, магазините на мобилните оператори.

Кварталните магазини остават отворени.

Забраняват се частни тържества с повече от 15 души.

Преустановяват се всички културни и спортни мероприятия – изключение правят театрите. Те ще продължат да функционират с капацитет 30% и маски за публиката.

Няма да се въвежда вечерен час и няма да се ограничава достъпа до храмове и паркове.

Очаква се мерките да подействат чувствително на намаляване на заразата и резултатите да се видят до 2-3 седмици в статистическите данни, каза ген. Мутафчийски.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross