fbpx
Специални проекти

Закуска за шампиони: Протеинов таратор

14 юли 2019

Както вече знаете, всяка неделя в „Поли и Дани готвят“ ще получавате по една рецепта и чудесно заснети снимки на разнообразни закуски (и не само), които можете да приготвяте за себе си и семейството си вкъщи, и да сте сигурни, че ядете нещо качествено, питателно и много вкусно!

Днес ви предлагаме един разхладителен и питателен таратор, в съчетание с вкусни сандвичи и нещо сладичко за десерт - всичко в нужните количества и пропорции на хранителни вещества и с достатъчно протеини.

Ето какво ще готвим!

Протеинов Таратор:

Използвах 70 гр. обелена и нарязана на ситно краставица, малко копър, 1/2 орех, счукан на трохи, и чесън по желание.

Смесих всичко и залях с добре пасирани в блендер 50 гр обезмаслена извара, 100 мл ледена вода и няколко капки зехтин. Прибавих сол на вкус.

Мини сандвичите направих от 70 гр сварени пилешки гърди, 3 резенчета домат и 20 грама котидж сирене.

За нещо сладичко накрая добавих 30 грама бадеми и 3 кайсии.

Поставих всичко в невероятните кутии Maped picnic и сме готови за пикник в парка.

Не ни остава нищо друго освен да ви пожелаем приятно хапване и ще ви разберем, ако не поискате да споделите закуско-обяда с никого!


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross