fbpx
И аз съм човек

Заети меденки с глазура под прикритие

13 октомври 2018

Маги Кисева влиза в ролята на модел от списание за интериор, опитвайки се да създаде едновременно домашен и работен уют. Ето го резултатът:

Боледувам и затова се налага да работя от вкъщи. Не знам поради какви причини винаги съм си мислила, че като работиш от вкъщи, имаш време да вършиш и домашни неща, да не говорим, че съм си представяла и как изглеждаш много добре. Сещате се за онези списания за интериор, в които една хубава жена в романтична пижама с дебели вълнени чорапи на еленчета си седи на мекия диван с лаптоп в скута и поднос с чаша кафе на малката масичка пред нея, докато навън превалява снежец.

Та, беше ми зле 4 дни поред, и като взе, че ми светна, пък като видях колко работа ми се е натрупала - имам предвид РАБОТНА РАБОТА, пък като се огледах какво пране, какъв хладилник – празен и пуст отвътре и... си направих кафе!

Както и да е. В първия ден беше чистенето и прането, работенето и готвенето. На втория ден - пак кафе, но този път се изкъпах. Взех да се чувствам като в онова списание. Заработих си аз получовешки изглеждаща в чиста къща, с боб във фурната и домашни питки.

Обещала съм обаче на малкия да му докажа кооолко съм добре и че вече не ми е лошо, като направя МЕДЕНКИ!

Отварям една рецепта: 2 яйца, 1 ч. чаша олио, 1 ч. чаша пудра захар, 1 кафена чаша мед, 1 ч. лъжица хлебна сода, 1 ч. лъжица канела, 600 г брашно, 1 белтък, 1 лъжица лимонов сок...

Почвам да сипвам всичко това в една голяма, но за сметка на това - красива купа (сещате се, АЗ СЪМ в списанието) и да меся, да мажа и да се мия и пак така, защото телефонът звъни, мейлът пищи, facebook дрънчи... Така в един момент осъзнавам, че рецептата ми е за бисквити и за глазура към тях (само дето се правят отделно). Т.е. в купата ми се намираха съставките и за бисквитената, и за глазурената субстанция - в едно.

Иначе рецептата, така както я написах по-горе, стана забележителна. Нямах време за формички и като един корифей в кухнята, реших да оформя тестото на салам и да го нарежа на кръгчета. Режа и редя в тавата, когато осъзнавам, че тотално съм излязла от списанието, защото всичко изглежда като накъсано от яд топено сирене... Обаче не се отказвам. Грабвам вилица и почвам да нарешетвам отгоре, то се лепи по нея, мокря я и пак нарешетвам и пак мокря и - хайде във фурната.

Станаха вкусни да им се невидят и меденките, а аз си свърших работата добре, само дето лаптопът ми сега е с тестени орнаменти. А най ме е яд, че не валеше и сняг...

За финал, прилагам и снимки на „Заетите меденки с глазура под прикритие“ по разбираеми причини:

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross