fbpx
Новини

Заедно във всички часове

15 октомври 2020

3000. Толкова са кандидатите за миналата година в програмата “Нов път в преподаването” на фондация “Заедно в час”, чиято мисия е всяко дете в България да има достъп до качествено образование и мотивирани преподаватели.

Вече 10 години хора от различни професионални сфери решават да поемат по пътя на преподаването с помощта на “Заедно в час” и по този начин успяват да променят своя живот, но и този на стотици ученици в страната.

Сега фондацията е отворила възможност за следващата “реколта” мотивирани и вдъхновени преподаватели и ги събира чрез първоначална регистрация в сайта си и попълване на форма за кандидатстване до 25 ноември 2020 г. 

Подборът е сериозен, тристепенен: след попълването на т.нар. опознавателен формуляр се минава през интервюта, а накрая и през център за оценяване. Тази година всеки етап ще се осъществява изцяло онлайн. 

Одобрените кандидати ще получат специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства.

Както става ясно, не е задължително кандидатите да имат учителска правоспособност, но трябва да имат завършена бакалавърска степен до 1 септември 2021 г. и готовност да работят като учители на пълен работен ден за 2 години.

Одобрените и подготвени нови учители ще могат да получат работа в цели 20 области в страната: Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. 

Кой къде ще бъде разпределен зависи от профила на участниците в програмата и от наличните позиции в училищата.


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross