fbpx
Новини

Мъж уби съпругата си във Варна

27 февруари 2019

41-годишният Борислав Н. е бил привлечен като обвиняем късно вчера за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка член 115 от НК. Информацията е публикувана на сайта на Прокуратурата.

Бруталната сцена се разиграла на 24 февруари в жилището, наето от семейството. Двойката е била женена от няколко години, но бракът им не вървял – били са в развод. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното им дело във Варненския районен съд.

За поредна вечер обаче между съпрузите избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от мъжа си.

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесат багажа му. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват от състоянието на пребитата жена.

Сигнал, че нещо не е наред, бил подаден от майката на жертвата, която не успяла да се свърже с дъщеря си по телефона.

Служителите на МВР във Варна и екип на пожарната са пристигнали на адреса на 25 февруари. Наложило се да влязат в заключеното жилище през балкона.

Там било открито тялото на убитата.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

По данни на прокуратурата малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие. Съпругът ѝ бил предупреждаван с полицейски протоколи. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили.

От пресцентъра на прокуратурата напомнят че в петък, 22 февруари 2019 г., бяха публикувани промени в Наказателния кодекс. С една от тях се повишава наказанието за убийство, извършено при условията на домашно насилие, като се приравнява с предумишлено убийство – от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross