fbpx
Новини

Жена почина в болница след побой вкъщи, приели я за коронавирус

8 април 2020

Окръжна прокуратура Варна съобщи за починала 42-годишна жена след домашно насилие и със съмнения за коронавирус.

Жената и 30-годишният ѝ приятел Ивайло И. постъпват в болница със съмнение за коронавирус. Жената се оплаквала от болки в гърдите и двамата били оставени за тестове за COVID-19. На 5 април обаче жената починала. След направената аутопсия се оказало, че белите ѝ дробове са увредени вследствие на счупени ребра.

Става ясно, че жената е споделяла пред свои близки за побой, нанесен ѝ от Ивайло в средата на март.

Когато приятелката му умира, осъжданият над 10 пъти Ивайло бяга от болницата, но е задържан. При претърсване в дома му се намерени пушка и бухалка.

В Майко Мила! се опитахме да установим пътя и хода на случилото се. Свързахме се с болница Св. Анна Варна, откъдето ни обясниха, че ако има случай на съмнение за коронавирус, то той би бил приет в болница Св. Марина. От Св. Марина ни обясниха, че "не знаят" за такъв случай и ни затвориха телефона.

След телефонен разговор с прокурор Радослав Лазаров от Окръжна прокуратура-Варна разбрахме, че на този етап повече информация по случая не може да бъде разгласявана, тъй като се води разследване по член 124 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Той не пожела да разкрие и в коя болница са били настанени двамата, и допълни, че след приключване на разследването, ще бъдат оповестени повече подробности.

Неправителствени организации алармират, че домашното насилие се увеличава в условия на социална изолация. Ако вие или ваши близки са жертви на домашно насилие, потърсете незабавно помощ на телефон 112 или на Горещата телефонна линия за пострадали от насилие 0800 1 8676, както и на телефон 02 981 7686, на които отговарят психолози и експерти от фондация „Анимус“.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross