fbpx
Бременност

Жена от Бангладеш роди близнаци месец след първото бебе

28 март 2019

Месец след като ражда сина си, 20-годишна жена от Бангладеш с две матки ражда и близнаци, съобщава BBC, като цитира лекаря на жената д-р Шейла Подар.

Арифа Султана ражда недоносено момченце в края на февруари. 26 дни по-късно, на 21 март, тя е откарана по спешност в болница заради болки в стомаха. Прегледът показва, че е бременна с близнаци. Малко след това лекарите извършват цезарово сечение.

Майката и близнаците - момче и момиче, са в добро здраве и са изписани от болницата четири дни след раждането.

Д-р Подар, обяснява, че семейството е много бедно и на Арифа не е правен преглед с ултразвук по време на бременността и затова не е знаела за съществуването на втората бременност.

Състоянието Uterus didelphys (двойна матка) всъщност не се среща толкова рядко, колкото си мислят хората, коментира пред BBC гинеколог от клиниката GynaeMD в Сингапур. Според него това се вижда много ясно по време на преглед с ултразвук. "Три яйцеклетки овулират и са били оплодени по едно и също време през фертилния период на жената, което е довело до три ембриона", добавя той.

Има различни оценки за това колко често срещан е случаят на Арифа. Смята се, че засяга около 1 на 1000 жени във Великобритания, коментира BBC.

Често жените, които имат две матки, нямат симптоми - те обикновено се откриват по време на бременност и преглед с ултразвук.

Колкото до положението на Арифа Султана - тя казва пред АФП, че е много щастлива от внезапното увеличение на броя на децата си, но и загрижена за отглеждането им. Съпругът ѝ печели по-малко от 100 долара на месец като работник. Въпреки това са благодарни, че децата им са здрави и ще направят всичко възможно да се грижат за това чудо.

По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross