fbpx
Новини

Желаещите ваксина срещу Covid-19 вече се записват при личните си лекари

29 януари 2021

Започна записването за доброволната ваксинация на всички граждани, съобщават от Българския лекарски съюз. Всеки, който желае да му бъде поставена ваксина срещу Covid-19, трябва да се свърже с личния си лекар и да заяви, че иска да се ваксинира.

Това може да се случи и с лично посещение при лекаря, и по телефон. Общопрактикуващите лекари изготвят необходимите списъци, които се актуализират постоянно, за да може да се започна ваксинация в първия възможен момент след доставянето на ваксините.

Предвижда се до края на февруари да започне на четвърта фаза на Националния ваксинационен план, която включва и масовата ваксинация.

От БЛС припомнят, че ваксинирането е напълно безплатно и доброволно, а личните лекари ще получават от държавата по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини, които биват поставяни. Това ще се случва след записването на направената ваксинация в специален електронен регистър.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross