fbpx
Новини

Елате на поход в името на жертвите на трафика на хора

12 октомври 2017

Днес, в XXI век хора по цял свят биват продавани и купувани против волята си посредством насилие, измама и принуда. България е на първо място по брой жертви на трафик на глава от населението в Европа, а 13 на всеки 100 000 българи стават жертви на трафика на хора всяка година.

Вече сме писали за трафика на хора и нелегалната търговия с човешки съдби. Той включва набиране, контрол и злоупотреба с телата и/или с труда на мъже, жени и деца. Не забравяйте, че трафикантите на хора дебнат в социални мрежи и зад фалшиви обяви за работа.

За четвърта поредна година, А21 и доброволци от цял свят ще предприемат градски поход в името на свободата на жертвите на трафик на хора.

Майко Мила! се присъединява към поканата им и призовава всички желаещи да се включат в Похода за свобода тази събота, от 11:00 часа, на Моста на влюбените (НДК). Заедно с още 50 държави по цял свят ще вървим от Моста на влюбените до Народния театър в символична подкрепа на тези, които не могат да го направят, за да покажем солидарност и подкрепа към пострадалите от сексуална и трудова експлоатация.

Походът ще завърши в градинката пред Народния театър с концерт на открито с участието на Sofia Gospel Choir, Ангел Ковачев, Славин Славчев и други. Първите 100 участници ги очаква и по една тениска с послание в подкрепа на жертвите на трафик.

Повече информация за събитието може да бъде намерена във Фейсбук събитието.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross