fbpx
И аз съм човек

Една майка и нейната промяна в четири Коледи

18 декември 2019

Може би повечето от нас са стигали до задънена житейска улица. И е било трудно да се бута животът всекидневно, и е изглеждало невъзможно да се продължи. Същото се е случило със самотната майка Никол Полън, чийто живот обаче, претърпява рязка промяна само за четири Коледи и само защото тя е успяла да намери сила в себе си и да си го пожелае.


В момента рева по средата на магазина.

Преди четири Коледи можех само да си мечтая за този ден и, честно казано, мислех си, че няма да дойде никога.

Преди четири Коледи бях самотна майка с новородено бебе и 6-годишен син. Справях се с всичко сама.

Преди четири Коледи живеехме в апартамент с едно помещение и тримата спяхме заедно на едно голямо легло.

Преди четири Коледи тъкмо бях започнала настоящата си работа, след като ме бяха изхвърлили от предишната, защото бях бременна. Месеци наред преживявахме с купони за храна и малкото спестявания, които имах.

Преди четири Коледи тъкмо си бях платила сметките и бях спряла получаването на помощи. Веднага щом наваксах със сметките, използвах останалите ми пари за евтино коледно дърво.

Преди четири Коледи имах само 20 долара за украса. Разбрах, че магазините за един долар имат цял набор декорации.

Преди четири Коледи с 20 долара в ръка купих няколко червени и златни коледни топки, връх за елхата, постелка за подножието ѝ и някакви материали, за да направя гирлянди.

Преди четири Коледи стоях на опашката във "Всичко за един долар" и се надявах и молех някой ден да мога да си позволя "истински" коледни играчки. (Тези от магазина за един долар са направени от евтина пластмаса, но децата ми така и не разбраха каква е разликата.) Знам, че сигурно ви се струва глупаво да си пожелая нещо такова, но то си беше чисто и просто желание за по-добри дни.

Пожелах си по-добър доход, повече стабилност и възможност да дам на семейството си ПОВЕЧЕ.

Днес стоя пред коледния щанд в магазина, готова да купя първите си "истински" коледни играчки.

Веднага щом минах между стелажите, започнах да плача. На мига си спомних желанието си отпреди 4 години. Спомням си как си мечтах за този момент. Спомням си как си мислех, че никога няма да се случи. И ето го.

Бях толкова изпълнена с емоция, че само си повтарях "Еха! Получи се! Направих го!" Знам, че на някого моята емоция може да му се стори глупава. Обаче не е заради коледните играчки, а заради всичко друго в живота ми.

Четири Коледи по-късно вече не съм самотна майка. В живота ми има прекрасен, любящ мъж, който не само, че се грижи за мен, но и за децата ми.

Четири Коледи по-късно вече не живея в едностаен апартамент, споделяйки леглото с двете си деца. Живея в чудесна къща със заден двор и спални за всяко от тях.

Четири Коледи по-късно все още съм на работата, която бях започнала преди четири години, и досега са ме повишили четири пъти. Имам читави спестявания и мога да си позволя някакви "екстри".

Четири Коледи по-късно живея в онези "по-добри дни", за които преди време можех само да си мечтая.

Споделям всичко това, за да кажа, че може да се случат много неща, ако човек съхрани надеждата и работи здраво. Знам, че когато си самотен родител и се опитваш да се справиш с всичко, може лесно да се обезкуражиш и да ти се прииска да се предадеш. Но моля ви, недейте. Обещавам ви, че животът става по-хубав, когато давате най-доброто от себе си и имате вяра в собствените си сили. Вижте колко много може да се случи само четири Коледи.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross