fbpx
И аз съм човек

Една година Майко Мила, една година циркове!

13 април 2017

 

 

In a galaxy far far away… точно преди една година в интернет пространството, изобилстващо от какво ли не, се отвори една дупчица и от нея като два любопитни, леко стресирани лалугери се показаха Красимира и Елисавета и след месеци сдържано поведение се провикнаха „МАЙКОМИЛА!!“

Всъщност нищо не е започвало преди една година, а много преди това. Всичко започна с Елисавета и нейната първа бременност, която, според Красимира, се е случила в мезозоя. Та, не знам дали 2003-2004 се води мезозой (тя , Красимира, не е от най-образованите исторически), но тогава една вятърничава девойка със секси дупе видя двете черти на теста за бременност и започна нейната родителска одисея.

При всяка първа бременност, доброто възпитание НАЛАГА да се информираш за това, което ти предстои. И така, Елисавета си купи една книга, защото нямаше кого да попита, а и всичките ѝ приятелки дори не си и помисляха да имат деца.

За 70 страници клетата Елисавета разбра две неща – че в никакъв случай не трябва се дава вино на бебето (повторено 723 пъти) и не трябва да го закопчава с безопасна игла (314 пъти).

Книгата беше френска и Елисавета за пръв път се разочарова от френската култура, защото е завършила френската гимназия и просто ѝ стана обидно.

Така, мина се не мина време, и дойде втората бременност. Елисавета вече е грамотна интернетно и влиза смело в разни форуми. Там също успява да прочете 70 страници. Не успява да запомни нищо, често задрямва над вихрещите се спорове и накрая се отказва, защото знае, че това не е място като за нея.

В началото на третата си бременност (защото вие знаете, че Елисавета има безчет деца), отчаяно и самотно си казва "ГОСПОДИИ, НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА НЯМА НИТО ЕДНА ЖЕНА, КОЯТО ПИШЕ СМЕШНО И ДА НЯМА ДЕТЕ“.

Не може да няма някоя жена на този свят, която може да си изхлузи сандалите, да се опъне на някоя пейка, да си отвори едно розе, а децата ѝ да се търкалят по тревата с еклери в ръка. Освен това да може да пише грамотно, да пуска лафове и повече хора да я харесват (за да може да компенсира това, че Елисавета не е от най-долюбваните). Някое широкоскроено лъчезарно същество, с което да си направим интернет клубче, да си се събираме с други двайсет кукувици и да си кукаме.

Сякаш Господ я чу и всички бясно изпозабременяха в периода 2014-2015 година. Така Елисавета най-сетне има бременни приятелки и щастливо ражда трето отроче.

И изведнъж какво да види!?? Блогърката Красита взела, че родила. Към тоя момент Красимира има репутацията на разкошно, лъчезарно същество, с цяла кохорта фенове.

И как няма да има репутация!!

Докато Елисавета е сменяла памперси, Красимира си е сменяла празната чаша с пълна по баровете. Докато Елисавета е пяла „Мила моя мамо“ и е потропвала с крак в такт с акордеона на тържествата в детската градина, Красимира е пяла с цяло гърло по дискотеките и бясно е танцувала до 5, дори 6 часа сутринта.

И докато едната се е научила да се гримира, другата се е научила да сочи нарисувана чушка и до припадък да обяснява „Чууууууушкаааа“.

Елисавета никак не се колебае, ами направо ѝ пише и ѝ вика „Ела, пиленце при кака“.

Като начало, за проба, решават да участват в създаването на Фейсбук групата „Път за бебешки колички“, в която да излеят гнева си от състоянието на улиците в София и малко по-късно едната казва на другата:

„Аааааа, между другото, искаш ли ние с теб да си направим наш си сайт за майки, в които да не пише НИЩО за пюрета, а да пише колко сме клети, колко са ни подути краката и колко е смешно всичко това.“

И другата какво, мислите, отговаря? Отговаря с „да“, като пред лице по гражданско състояние, и половин година по-късно се пръква и Майко Мила, за да избухне като свръхнова в интернетното пространство за голямо изумление и на двете особи.

И се започна едно писане, едно работене, един голям панаир!!

ЗА ЕДНА ГОДИНА:

1. Имаме сайт с над 3 милиона посетени страници

2. Измислихме и организирахме кампанията „Ако имаш две дрешки", в която събрахме повече от един тон дрехи от цяла България и ги раздадохме на цяла България с нашите си четири ръце, на нашите си 4 крака, и с помощта на няколко прекрасни, невъобразими доброволки, и техните ръце и крака. БЛАГОДАРИМ ВИ!!!!!

3. Измислихме и организирахме ампанията „Търся втора работа“ и създадохме сайта OLEMALE.BG в помощ на родителите на деца с увреждания. Благодарим на всички, които заедно с нас си скъсаха задиците, без извинение, от работа, за да се случи тази страхотна инициатива.

4. Издадохме и компилирахме с ваша помощ и текстове книгата „Да оцелееш като родител“, която разпродаде първия си тираж още на 20-тия ден от излизането и влезе в класацията на най-продаваните книги на редица книжарници, за което можем да благодарим на всички гостуващи автори и на вас, прекрасни наши читатели. Благодарим и на издателите ни от Сиела!

5. Привлякохме около 200 различни автори в сайта ни, наченахме рубрики за професионална помощ, които тепърва ще развиваме и произведохме първото си вино „Майко Мила“.

Не е малко, нали??

Ужасно се гордеем с всичко, което сме направили, но понякога сме толкова изморени, че дори не можем да се зарадваме. И истината е, че понякога не можем да спим от притеснение. Понякога плачем и понякога се ядосваме, и се караме, но съвсем мъничко, защото Красимира е много добричка, а Елисавета е много разсеяна, и дори не могат да се скарат като хората.

Една година по-късно имаме планове за страхотни неща за бъдещето, така че има смисъл да ни следите.

Обещаваме да сме все така забавни, отговорни, да не ви лъжем, дори когато пишем рекламни материали. Да не ви замазваме очите, да не ви пробутваме глупости за семейния живот и дори нямаме намерение да ви казваме, че сме имали време за кола маска. Нямали сме.

Смятаме да приемем всички вас, с вашите странности, да ви харесваме такива, каквито сте, а на тези, които имат нужда от помощ и ни пишат - да помогнем колкото можем.

И се надяваме един ден Майко Мила да се разрасне в конгломерат от дейности, които да излъчват смях, отговорност, да са истински и мъничко да миришат на малиново вино. И торта. И суджук. И патладжан.

Честит рожден ден на нас.

И накрая, след като повторихме осемстотин хиляди пъти, че рождения ни ден е на 13-ти април, решихме да проверим и установихме, че е на 14-ти, но нищо. Една грешка повторена хиляди пъти води до масова заблуда или повече от десет деца. Така че, Майко Мила ще има два рождени дни – един истински и един грешен – като нас двете, дето всичко ни е сгрешено, общо взето.

Наздраве!

P.S. И не забравяйте да дойдете довечера, от 18 часа, в Mall of Sofia, където Красимира и Елисавета ще ПРАВЯТ ТОРТА (това трябва да се види) и ще ви черпят с нея! Ако не ви е страх - идвайте!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross