fbpx
И аз съм човек

Държавата пита на лятно или зимно часово време искаме да живеем

30 септември 2018

След като 84 % от 4.6 милиона европейци пожелаха практиката с местенето на стрелките с един час напред (назад) през шест месеца в годината да спре, сега всеки български гражданин може да изрази позицията си пред държавата в онлайн допитване за избора на часовото време, на което да виреем.

Дали страната ни да остане с лятното часово време, или със зимното или пък въобще да не пипаме системата със смяната на стрелките два пъти в годината? Ако имате достатъчно нерви, дайте своето мнение на портала www.euaffairs.government.bg, за който бързаме да ви предупредим, че върви точно толкова бавно, колкото ви се иска да ви върви кафето сутрин, но на вас никой не ви го позволява.

Освен че трябва да си направите регистрация в портала и да почакате нейното одобрение от администратора, имайте предвид, че няма конкретно зададени въпроси, на които просто да кликнете – имате едно празно пространство, в което на воля да оставите своето мнение по темата лятно/зимно часово време.

И така - консултацията продължава до 11 октомври, като се очаква  резултатите от нашите мнения да бъдат взети под внимание при оформяне на позицията кой от двата варианта ще избере страната ни. Да заемем позиция се налага след като Европейската комисия реши смяната на времето да бъде отменена през 2019 г. и всяка държава сама да определи лятното или зимното часово време да възприеме за официално.

Темата определено ще е гореща в следващите месеци, като още утре може да чуете позицията на вашата любима Елисавета Белобрадова в сутрешния блок на Nova TV, както и мненията на лекар и други специалисти.

Вижте още:

Отива си местенето на стрелките два пъти годишно

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross