fbpx
Новини

Държавата затваря до 29 март, набират се средства за помощ на болниците

13 март 2020

Извънредното положение продължава до 13 април, но до 29 март включително затварят всички кина, театри, обществени зали, детски градини, училища, университети, фитнеси, зали за танци и всякакъв спорт, всички обекти за хранене, барове, нощни питейни заведения, клубове, дискотеки. Отворени до края на март остават само аптеките и магазините за хранителни стоки.

В заповедта на министъра на здравеопазването пише, че при възможност ще бъде организирано дистанционно обучение. Препоръката за работа от вкъщи е и към работодателите – който може нека да организира хоум офис за служителите си, а ако естеството на работа не позволява, трябва да се извършва постоянна дезинфекция.

На този фон проект #Задоброто (който събра пари и материали за ремонта на част от Педиатрията), подкрепени от Фондация Бикоуз, стартира кампания за набиране на средства за справяне със спешните нужди на болниците в цялата страна при кризата с COVID-19.

Към момента вече са направили плащане за защитни средства за Педиатрията: 500 манти, 2000 калцуни, 20 очила, 10 кутии ръкавици за 1451 лв. Сега се събират пари за висококачествен респиратор NKV-550, който е предвиден за нуждите на Александровска болница. Вторият трябва да отиде към Пловдив. Офертата е 45 000 лв. с ДДС. Всеки, който иска да дари средства, които ще бъдат разходвани към болниците, може да го направи в platformata.bg.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross