fbpx
И аз съм човек

Добрите каузи на абитуриентите

21 май 2017

В разгара на абитуриентските балове сме и всеки ден виждаме поредните зрелостници, облечени в страхотни и скъпи дрехи, които празнуват завършването си. Абитуриентите в Стамболово обаче са решили да направят дарение вместо да си купят скъпи тоалети за бала. Със събраните средства са закупили медицинска апаратура на Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Хасково.

На изпращането в залата на общинска администрация, дванайсетокласниците са избрали да бъдат с бели тениски с лого „Подай ръка”, вместо обичайните лъскави тоалети.

През февруари Ивет Ичкова от Горна Оряховица пък стартира Благотворителна кампания „Бални рокли" във Facebook. Идеята е хора от цяла България да даряват дрехите си от бала на ученици, лишени от родителски грижи или живеещи в сиропиталища. Инициативата важи както за рокли, така и за костюми, обувки и бижута. За да дарите тоалет от абитуриенския ви бал, е нужно само да качите няколко снимки на дрехите на страницата в Facebook.

Идеята на младата жена предизвиква голям интерес и вече има не малко последователи. Млади хора даряват каквото могат, за да помогнат, а някои дори предлагат безплатни прически и грим.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross