fbpx
Новини

Дислексията като суперсила

29 януари 2020

Бенджамин Русо е на 9 и има дислексия, но успява да докаже на всички, че без значение от проблема, който има с четенето, може да прави невероятни неща, разказва Good News Network.

Той публикува видео, в което прави огромен портрет на героя си от Световната федерация по кеч Джон Сина само от кубчета Рубик подредени по определен начин. За да сме точни 750 кубчета Рубик.

Въпреки че дислексията доста е затруднявала Бенджамин в четенето и писането, той винаги е бил изключително силен в бързото запомняне и копиране на модели. Майка му Мелани Русо обяснява, че силно развитото му пространствено мислене помага на Бенджамин да се справя толкова лесно с Рубик кубчетата. Оказва се, че той може да нареди едната страна на кубчето за около секунда!

"Дислексията ми не е увреждане", пише на един от надписите, който Бенджамин показва във видеото си. "Дисклексията е моята суперсила!"

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross