fbpx
И аз съм човек

Деца и родители тренират заедно в "Татко и аз 2017"

17 юни 2017

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Денят на бащата се празнува в различните страни по различен начин и на различни дати.

Денят на бащата съществува почти навсякъде по света и в повечето страни се отбелязва през третата неделя от месец юни.

Точно по този повод е и провеждането на второто издание на „Татко и аз“ в България. То отново ще се превърне в спортен празник за деца и родители. 

Домакините Детска Футболна Академия - Комета и Фондация Бащинство ще ви очакват на познатото място в столицата – спортен комплекс „Спортна София“ (ул. Българска морава 2), на 18 юни от 11:00 часа, а на разположение на участниците ще бъдат над 10 различни спорта.
Всеки малчуган ще може съвсем безплатно да получи нови знания и умения в познати и непознати спортни дисциплини като хокей, фехтовка, таекуондо, волейбол, тенис, лакрос и много други. 

За най-старателните деца ще има награди и медали, а родителите са повече от добре дошли да се включат в тренировките.

В Съединените щати главната причина, която довежда до основането на празника, е Сонора Смарт Дод, родена в Крестон, Вашингтон. Дъщеря е на ветерана от Гражданската война в САЩ Уилям Джаксон Смарт, който отглежда шест деца в Спокейн, Вашингтон. Сонора Дод е вдъхновена от усилията, които Ана Джарвис полага, за да основе Деня на майката. Първият Ден на бащата се чества на 19 юни 1910 в Спокейн.

В България Денят на бащата се чества традиционно на втория ден на Коледа - 26 декември. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross