fbpx
И аз съм човек

Деца и възрастни бягат за приятелство в Плевен

3 май 2017

Българи и чужденци, почитатели на бягането и активния живот, ще се съберат на 21 май в Плевен, за да потичат заедно в името на приятелството.

Маратон на приятелството - Плевен 2017 ще се проведе за четвърти път, а тази година участниците ще могат да се състезават в една от следните четири категории:

маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км).

Разбира се, децата също ще имат възможност да потичат - предвижда се провеждането на специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот и сред най-малките.

Състезанието е отворено както за професионалисти, така и за любители, и въобще да всички, които искат да се заредят със спортен дух и добро настроение.

Желаещите да се включат в надпреварата, могат да се регистрират онлайн тук.

Миналата година маратонът събра над 300 участници от 17 държави, а за тази година прогнозите са за още по-голяма посещаемост - вече са се регистрирали десетки любители на бягането от страната и чужбина.

Разбира се, ще има и награди за финиширалите участници – тези, които успеят да завършат в дългите дистанции, ще получи дизайнерски медал на маратона, както и парични премии.

Освен популяризирането на бягането за здраве, Маратон Плевен ще прегърне и нова благотворителна инициатива, подробности за която организаторите ще разкрият съвсем скоро.

Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в годишния състезателен календар на федерацията. Той е част и от румънската верига от исторически маратони – в него са регистрирани над 30 румънски бегачи.

Основните цели на Маратон Плевен са насърчаване на активния начин на живот, привличане на професионални и непрофесионални спортисти от цял свят в регионалния северозападен град, както и популяризирането му като атрактивен спортен туристически център.

Красимира Хаджииванова

Съосновател и редакционен директор на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
made by cog + weband
cross