fbpx
Новини

Децата ще направят първия учебен ден специален - с книги

31 август 2020

Тази година 15 септември ще е по-различен. Празничното настроение вероятно ще е скрито зад оправдани притеснения и страхове от това, което предстои в следващите месеци - и за учениците, и за родителите, и за учителите.

Въпреки това вече е ясно, че годината ще започне присъствено и училищата ще приветстват децата на първия учебен ден. И за да се разсеят малко мрачните мисли, асоциация “Българска книга” подхваща нова инициатива, която се надява да се превърне в традиция: “Купи 1 книга. Дари я на своето училище”.

Идеята на кампанията е всяко дете, което има желание и възможност, да купи нова книга (ако това си е неговата любима книжка - още по-добре!) и да я занесе в училище на 15 септември, за да я сподели със съучениците си и да я дари на библиотеката. 

Мисията на “Купи 1 книга. Дари я на своето училище” е свързана с обогатяването на училищните библиотеки с нови заглавия и създаването на класни библиотеки.

Всичко това насърчава не само четенето и уважението към книгите и литературата, но спомага и за усещането, че принадлежиш към някаква общност (училищната), която градиш заедно с всички останали.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross