fbpx
Животът с деца

Детски изобретения, превърнати в реалност

20 април 2018

Вижте докъде могат да стигнат „измишльотините“ на децата, когато някой ги вземе сериозно. Британският дизайнер и изобретател Доминик Уилкокс осъществява проекта си „INVENTORS!“, като осъществява детски идеи за изобретения. А вие мислихте, че онова изобретение, за което отрочето ви разказа така разпалено онзи ден, е някаква фантасмагория!

******

Британският дизайнер и изобретател Доминик Уилкокс стартира проекта си „INVENTORS!“, като кани над 450 деца от Съндърланд и Южен Тийнсийд, Великобритания, да измислят идеи за изобретения. След това избра около 60 чертежа от 600 подадени и ги представи на местните производители, които биха могли да помогнат в осъществяването на идеите.

Децата бяха поканени да обяснят сами изобретенията си. Производителите са имали само 4 седмици, за да произведат предметите, като е трябвало да се придържат с точност към това, което децата искат.

Децата бяха звездите, а аз за мен бе удоволствие да видя как се вълнуват от своите и чуждите идеи.“, казва Уилкокс пред Bored Panda . „Вместо да ги поставяте на вратата на хладилника, както повечето възрастни правят с детските рисунки, защо да не пуснете идеите им толкова далеч, колкото могат да отидат?“, съобщава сайтът на проекта. „Вземете сериозно силата на въображението на децата и вижте къде може да ви отведе.“

1. Мил телефон.

Телефонните кабинки не са достатъчно големи за инвалидни колички. Изобретих телефон, който сам излиза извън кабината.

2. Четка и паста в едно.

Слагаш пастата в кухината и като натиснеш бутона, тя излиза през четката.

3. Лампа с регулируем абажур.

Това изобретение е еквивалент на стандартния димер, който понякога се поврежда и може да го заменим – с тази лампа! Когато дръпнем връвта, пластмасовите „щори“ се въртят в различна посока. Това изобретение е предназначено за всички възрасти.

4. Кука за чипс.

Просто издърпваш куката, за да извадиш повече чипс от кутията. Двама и повече души могат да използват това изобретение.

5. Охладител за храна.

Охладител за храна, направен вилица и вентилатор в едно. Охлажда храната. Брат ми Тайлър.

6. Семейна тротинетка.

Това изобретение работи, като цялото семейство бута и се вози. Би било чудесно за голямо семейство.

 

7. Листоуловител.

Майката природа е разхвърляна. Това е изобретение за улавяне на падащи листа с цел да запази улиците спретнати.

8. Спасителен асансьор.

Ако искате да се измъкнете от война, просто си вземете това. Вдигнете къщата и градината си на платформа, седнете на седалката и се качете на платформата. Съвсем скоро след това ще бъдете в безопасност.

9. Самонапояваща се саксия.

Това изобретение е за всеки. Може да се програмира, за да се включи в точния момент. Ще улесни живота, за да може хората да не уморяват растенията си. Има електронно устройство, което напоява растението.

10. Мигновени пържени картофи.

Това е устройство, което реже и пържи картофи с помощта на пневматика. След употреба може да се сгъне и да се прибере. Подходящо е за всяко домакинство.

11. Очила за задно виждане.

Щом сложите очилата, виждате какво има зад вас.

12. Петно за спящи бебета.

Слагате бебето в джоба и прикрепяте одеялото с форма и шарка на разплискана боя на стената, а бебето спи.

13. Фотоапарат с крещяща команда.

Някой вика в устройството за крясъци, а звукът се улавя от микрофон, който задейства камерата.

14. Дай 5 точки.

Машина, която ти дава пет. Казвам „Дай пет!“, а механичната ръка се повдига, за да те докосне. Когато срещне ръката на човек, казва „Пет точки!“. Децата ще го използват.

15. Нескърцащи пантофи.

Това изобретение е за хора, които имат къщи със скърцащи подове. Като натиснете едно копче на пантофите си, се появява възглавничка, закрепена за подметката. Колкото повече скърца подът, толкова повече възглавнички имат пантофите. Би било полезно, когато се опитвате да пазите тишина и да не събудите хората у дома. Може да е с различни десени.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross