fbpx
Новини

Детски аудио приказки радват децата в колата (и облекчават родителите)

1 декември 2017

Един от най-яките детски музикални проекти в последната година – дискът с осъвременени песнички „Маргаритка“, току що направи живота на родителите още една идея по-лесен - при това таман навреме за Коледа, пускайки нов диск с шест аудио приказки за деца.

Много от нас вече са запознати с песните на Маргаритка, които се въртят на непрестанен replay в колите ни (в колата на Красимира например дискът буквално е запецнал на песен No 3, а от задната седалка на всеки 3 минути се чува крясъкът „ИСКАМ ПАК ЧУЦИИИИИИИ!!“).

За такива като нас дискът с приказки ще е свежо разнообразие в дългите часове, в които висим в задръстване из града или пътуваме някъде из страната, и се чудим с какво да забавляваме детето на задната седалка.

За този проект Маргаритка са кръстосали дейност с друга социална инициатива - „Приказки без край“, и, заедно с вълшебните гласове на актьорите Теодора Духовникова, Захари Бахaров и Христо Мутафчиев, са дали нов живот на 6 от най-обичаните детски приказки.

Приказките са в аудио вариант, със съвременно звучене и по този начин лесно достигат до децата и грабват вниманието им. Комплектът съдържа вече познатия диск с 11 песнички на „Маргаритка“, както и новия диск с три изцяло нови авторски истории на Илия Деведжиев и три народни приказки, а също и занимателна книжка, и стикери за най-малките.

“Маргаритка” е проект, който от 1 година радва децата и техните родители с нови, модерни версии на едни от най-известните български детски песнички, а “Приказки без край” вече 5 години се грижи за подобряването на болничния престой и по-бързото възстановяване на най-малките сред нас с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.

Двата проекта стартираха инициативата си в края на месец ноември и в рамките на кампанията те ще раздадат и 3000 броя от специалното издание “Маргаритка” и “Приказки без край” на деца в болничните заведения – за да могат малчуганите да се възстановят възможно най-бързо и с помощта на любими приказки и песнички.

Четири са планираните събития в детските болнични отделения, като на всяко от тях децата ще могат да измислят и по една своя приказка (с помощта на модератор), както и да се запознаят лично с някой от изпълнителите на песничките в диска - Михаела Филева, Тони, Вики от Мастило и VenZy.

Ето и къде и кога са планирани посещенията на „Маргаритка“ и „Приказки без край“:

22.11, сряда – Клиника по Педиатрия, Пловдив – 10:00ч., гост Вики от Мастило

06.12, сряда – Пета градска болница, София - 16:00 до 17:00ч., гост Михаела Филева

08.12, петък – Педиатрична клиника към Александровска болница - 11:00 до 12:00., гост Тони – Антоанета Георгиева

12.12, вторник – Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев, София - 11:00 до 12:00 ч., гост VenZy

Специалното издание на “Маргаритка” и “Приказки без край” се разпространява и в търговската мрежа, а приходите от продажбата му ще бъдат инвестирани в построяването на иновативна музикална детска площадка на територията на град София.

“Маргаритка” вече построи първата по рода си такава площадка тази пролет - тя се намира в парк “Гео Милев” в София и е любимо място за игра на децата.

Следващата площадка, която ще се реализира благодарение на съвместната работа с “Приказки без край”, е изградена в партньорство и с Playground Energy. Те създават уреди за игра, които превръщат кинетичната енергия в светлина и звук – за тях сме писали и в Майко Мила!, вижте текста ни България на три континента!

Компакт диск “Маргаритка” и “Приказки без край” може да намерите и онлайн на сайта на "Маргаритка".

*************************************

 

“Маргаритка” е проект, който е създаден от Виктория Терзийска и Яна Липованска, с цел да предлага музика и видео на български език, както и предлага споделено пространство за игри навън.

“Маргаритка” е и един от петимата финалисти в конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, заедно с Майко Мила!, Single Step, MindHub и проекта „Живот на килограм“, за който ще ви разкажем съвсем скоро.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социалната инициатива на Нова Броудкастинг Груп в България, реализирана със съдействието на фондация Reach for Change Bulgaria.

Националната инициатива „Приказки без край“ е насочена към подобряване на болничния престой на децата и по-бързото им възстановяване с помощта на мобилни библиотеки с книжки за всяка възраст и специално обучени аниматори. „Приказки без край“ се организира в партньорство с Българска педиатрична асоциация.

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross