fbpx
Новини

Детските градини и яслите остават затворени

30 април 2020

На вчерашната среща на МОН, родителски и учителски организации не стана ясно как ще се процедира с отварянето на детските градини и яслите. В днешния си брифинг обаче здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че на този етап не се предвижда връщане на най-малките в детските заведения.

Градините и яслите остават затворени, докато не се уточни със сигурност каква е гаранцията за сигурността на децата и на всички хора, заети с грижата за тях в детските заведения. Един от основните проблеми, който изтъкна министър Ананиев, е големият брой деца в една група – над 30 на повечето места. Това създава предпоставки за множество контакти и по-голям риск, обясни той.

Нито министерство на здравеопазването, нито министерство на образованието и науката на този етап се ангажират със срок, в който може да започне дори поетапно отваряне на детските градини и ясли.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross