fbpx
Новини

Ден на майката... във военноисторическия музей

25 ноември 2017

Колкото и изненадващо и нестандартно да звучи, днес Националният военноисторически музей организира... Ден на майката.

След големия успех на Деня на бащата музеят обръща специално внимание и на майката в дните преди настъпващите празници, когато тя е сплотяващата сила в семейството (въпреки че според нас най-голяма сплотяваща сила в семейството имат подаръците, сармите и печеното прасе).

И така, ако днес гласувате доверие на музея и го посетите, там ще имате възможност да участвате в разнообразни атракции и арт-ателиета и да се отдадете на танци и игри.

Вие и децата ще видят отблизо как се рисува върху вода с техниката „ебро“, а в работилницата за бижута всеки ще се превърне в автор на изящни украшения от мъниста. Желаещите да месят хляб пък ще имат възможност да го направят заедно, независимо от възрастта им.

Сред останалите атракции са и уроците по народни танци, демонстрация по ефективни таекуондо техники за самозащита, както и доста семейни игри от областта на историята, докато почитателите на модерните технологии ще управляват роботи по специално подготвено трасе с препятствия.

Артистичните умения както на майките, така и на децата, ще бъдат провокирани от театър на движенията – комбинация от песни, танци и актьорски игри.

Музикалното пътешествие ще продължи с фрагменти от бродуейския мюзикъл „Ани“, в който публиката ще бъде предизвикана да се включи и да стане част от героите на сцената.

Организаторите са осигурили и лекция от професионален психолог, който ще говори за типовете доминиращи майки и въобще свръхпротективните родители във формирането на рисково поведение у децата.

Ще има и лекции за здравословното хранене, както и за грижата за детската кожа, а за финал е оставена куклената постановка „Кой ще бъде цар?“.

Забавленията стартират с отварянето на музея в 10 часа и продължават до 18 часа, входът е свободен, както и този за постоянната хронологична и външната експозиция на музея ще бъде свободен.

Националният военноисторически музей се намира в София, на ул.”Черковна” № 92.

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross