fbpx
Животът с деца

Да надхитрим децата

31 март 2018

Днес не пропускайте да скроите някой номер на децата, като например да им дадете зеленчукова близалка или пък замените карамелизираните ябълки с лук. Parenting споделят някои свежи идеи за Деня на шегата – тези малки хитрости са съвсем безобидни и ще ви разсмеят.

***

Желатинов сок

Смесете сок с желатин, сипете в чаша и сложете в хладилника. Когато се втвърди, предложете на детето глътка сок и гледайте как се чуди какво става.

Синьо мляко

Поставете няколко капки хранителна боя в кутията с мляко (изберете любимия цвят на детето). Уверете се, че то гледа, докато спокойно приготвяте сутрешната му зърнена закуска.

Миенето на ръце – невъзможно

Покрийте един сапун с прозрачен лак за нокти и го оставете да изсъхне. Поставете го на мивката и само чакайте да започнат въпросите.

Люти ябълки

Купете няколко глави лук и ги натопете в разтопен карамел, за да изглеждат като карамелизирани ябълки. След вечеря предложете на семейството пикантните шеги. Не забравяйте да се подготвите и с истински сладки!

Вкусни камъни

Ако искате да накарате детето да мисли, че сте загубили ума си, престорете се, че сте намерили доста красиви камъчета и след това се насладете на физиономията му, когато ги сдъвчете! Не е нужно да знае, че всъщност са шоколадови бонбони.

Синя баня

Намажете вътрешността на чучура на ваната или мивката със синята хранителна боя. Когато детето завърти крана, го чака синя изненада.

Без телевизия тази вечер

Надхитрете деца и възрастни, като поставите малки парчета прозрачно тиксо върху сензорите на дистанционното управление на телевизора и на игралната конзола.

Пробита бутилка

Над мивката направете съвсем малки дупки в пълна пластмасова бутилка с помощта на игла за шиене. Внимателно избършете отвън и я поставете на плота. Когато някой я вдигне, налягането ще накара течността да се изстреля през дупчиците, за да изпръска този, който я държи!

Надолу с главата

След като всички си легнат, обърнете колкото се може повече неща надолу с главата – снимки, часовници, столове, играчки. Когато семейството се събуди сутринта, ще има да се чуди какво се е случило.

Смяна

Отворете внимателно дъното на опаковката на любимата закуска на детето. Заменете съдържанието с друг предпочитан продукт, след което затворете опаковката. Съвсем ще се ошашави.

Зеленчукови близалки

Проявете творчество в кухнята и направете фалшиви близалки от броколи, хартия и дървени шишчета. Предложете близалките и се посмейте на обърканите детски изражения.

Гаден обяд

Пъхнете пластмасови буболечки и бръмбари в обяда на детето – в сандвича или кутията с плодове.

Падащи зъби

Накарайте децата си да мислят, че сте си счупили зъбите, като си сложите изкуствени, преди „случайно“ да се сблъскате с нещо, което да ги кара да паднат на пода. Ще се шашардисат, макар и за няколко секунди.

Вечеря наобратно

Изпечете кайма във формички за кексчета, украсете с картофено пюре и сервирайте „сладкишите“ първи. За десерт нарежете блат за торта на пръчици, запечете леко и поднесете тези специални „пържени картофи“. Не забравяйте да оцветите малко крем вместо кетчуп.

Сладък телефон

Заменете мобилния телефон на тийнейджъра с шоколадов, преди да идат на училище. Ще се чудят да наберат ли, да ядат ли...

Объркана закуска

За закуска заменете пърженото яйце с купа кисело мляко и половин праскова от компот отгоре. Получавате бонус точки, ако добавите и чаша мляко, което предварително сте замразили.

А вие какъв номер скроихте?

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross