fbpx
И аз съм човек

Да дадеш мястото си в първа класа на майка с болно дете

9 февруари 2019

Летенето с бебе не е лесна работа, особено ако целта на пътуването е лечение на детето. Такъв бил случаят на Келси Зуик, майка на две близначки от Флорида. Тя се качва в самолета с едната си 11-месечна дъщеря Луси за полет от Орландо до Филаделфия, където трябва да бъдат приети в Детската болница. Луси и нейната сестра-близначка са родени преждевременно и са интубирани няколко седмици. Поради състоянието си, Луси трябвало да пътува с кислороден апарат.

В пост във Facebook Келси обяснява как тя и Луси се качват на самолета. „Избутвах количка, държах чанта за памперси в ръката си, а също така пренасях кислородната машина на детето“, пише тя. „Бяхме усмихнати, тъй като щяхме да видим нейните „приятели“ в Детската болница във Филаделфия. Настанихме се в самолета първи и от седалката до прозореца се шегувах с хората около нас, че трябва да седят до моето крещящо, но щастливо бебе.

В един момент обаче някой забелязва майката и бебето и решава, че може да направи живота им малко по-лесен, поне по време на полета.

Стюардесата идва и казва на Келси, че един господин се отказва от удобното си място в първа класа, за да го предостави на тях.

Келси била поразена от жеста и дори малката Луси усетила вълнението. "Не успях да сдържа сълзите си, а Луси се смееше сякаш усещаше добрината с цялото си тяло."

В интервю за Yahoo Келси споделя, че мястото в първа класа ѝ е било много полезно - ималo пространство за кислородния апарат на Луси. "Имахме и допълнителни удобства и така Луси летя в първа класа преди първия си рожден ден!"

Келси така и не могла да изкаже благодарност на джентълмена, затова описва историята във Facebook.

"Благодаря Ви. Не само за мястото, но и че ни забелязахте. Че ни видяхте и осъзнахте, че нещата не винаги са лесни. Че решихте да ни напомните колко добрина има в този свят. "

Публикуваният в средата на декември пост вече има 820 хиляди лайка, а над половин милион души споделят публикацията на Келси, за да стигне тя до непознатия джентълмен.

"Предполагам, че тогава господинът е имал личен празник, защото си спомням как ми каза, че винаги ще помни този рожден ден. Каза още, че много се радва, че сме били в един и същ полет.“

Именно тези думи я подтикват да изкаже признателността си публично. "Той ми благодари за нещо, за което съм му благодарна аз!. Оказа се, че толкова добри хора има на този свят, че нямаше как да не споделя тази история."


По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross