Знаем, сигурно ще си кажете "Какви пък са тия гризини, дето слагат точката на всичко? Какво толкова вълнуващо може да има в едни гризини? И, въобще, какво ни занимавате с някакви си тестени пръчици!" Основното вълнение в нас върви в две посоки: първа - че си ги правим сами (е, разбира се, Поли и Дани ни показаха как); и втора – че ги слагаме в една кутия Maped Picnik, вземаме си я под мишница и си отиваме, където си искаме. Освен това им знаем калориите и сме сигурни за съставките им, което ни кара да се чувстваме още по-добре, защото силата е в нас, когато се чувстваме добре, нали така?!
ГРИЗИНИ
Калории 645 (за 1 порция); 2580 калории (за цялото)
Протеин 21 г (за 1 порция); 84 г (за цялото)
Време 30 минути за 4 порции

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязах 150 г масло на дребни кубчета. Смесих го с 225 г брашно и любими подправки. Бърках, докато брашното заприлича на галета, и добавих около 60 г настърган пармезан (или друго твърдо сирене). Размесих с няколко лъжици вода до постигане на меко хомогенно тесто.
Разточих тестото до дебелина 1 см и нарязах на ленти по 1 см, които пекох 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Добавих сос от 30 г суроватъчен протеин, 30 г кисело мляко, малко горчица, мед, сол и лимонов сок.
За десерт нарязах една круша.
