fbpx
Новини

В София картите за градския транспорт вече са в телефона

13 юли 2018

Човек трябва да се радва на малките неща – като това, че разходките ни в София вече ще минават без стресиращото търсене на пункт или търговец за продажба на карти за градския транспорт (а какво да говорим за финтовете в самото превозно средство, за да стигнем до шофьора с очакване някой да регистрира очевидния намек, че просто искаме да пътуваме законно).

От тази седмица дневната и нощната карта за всички линии на столичния градски транспорт вече могат да се купят и ползват чрез мобилен телефон. Нужно е само се регистрирате на сайта www.sofia.mpass.bg.

Ще кажете, че такива приложения други градове вече отдавна имат. Няма как обаче да подминем услугата на фона на софийската офроуд инфраструктура, която рядко е на страната на гладкото пътуване на майки с бебешки колички, лутащи се по подлези и между мързелуващи по тротоарите автомобили и чудейки се кой път да хванат.

Сега, след като за пореден път си починем на някоя пейка в парка, можем да му отпуснем края и да си купим удобна дневна онлайн карта за цялата градска мрежа.

Цената на картите е същата - 4 лв. за дневна и 2 лв. за нощна. За плащането се предлагат два начина - чрез банкова карта или чрез мобилен оператор.

Потребителят получава QR код, който служи за валидиране на картата и се сканира на входа на метростанциите. При проверка в наземен транспорт се показва на контрольора.

Може да купите картата непосредствено преди да ползвате градския транспорт - нужни са 45 секунди за валидиране, зареден мобилен телефон и, разбира се, собствената ни памет накъде отиваме.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross