fbpx
И аз съм човек

Възможна ли е грипна пандемия днес и готови ли сме да я преборим

30 април 2018

Преди 100 години една трета от световното население се разболява от грип. Вирусът показва разрушителната си сила, като бързо убива десетки милиони души. Да, този така познат днес грип, който ни навестява всяка година. Днес той продължава да е една от най-заразните инфекции при хората, което ни кара да си задаваме редица въпроси:

Грипът от Испания ли идва?
Чака ли ни отново пандемия?
Готови ли сме да се преборим с нея?

На тях ще отговори доц. д-р Любомира Николаева-Гломб в рамките на събитието „100 години състезание с грипа“, част от Софийския фестивал на науката.

Доц. д-р Любомира Николаева-Гломб е завеждащ Отдел „Вирусология“ и ръководител на Референтната лаборатория по ентеровируси в Националния център по заразни и паразитни болести, а също и автор на множество научни публикации.

Събитието ще се проведе на 13 май 2018 г., неделя, от 15:30 до 16:30 часа в зала Мтел Арена на София Тех Парк. Билетите са на цена 5 лв. и може да ги закупите онлайн или от офиса на Британски съвет в София.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross