В двойката

Време ли е за второ дете

8 юни 2020

Кейти Мишел Рeйeс има бебе на 10 месеца, но вече ѝ се иска и второ дете. И понеже само допреди няколко месеца изобщо не е било така, Кейти решава да попита приятелките си с повече от едно дете кога са усетили, че вече е време за второ.


Бебето ми тъкмо навърши 10 месеца (нямам идея как стана!) и на мен ми се иска и второ дете. Толкова е гушлив, сладък и забавен, че искам 10 такива като него – спешно! Стигна до онзи чудесен момент, в който спи като ангелче, държи се добре, всичко, което прави, е сладко и е абсолютна радост да си покрай него. Колко бързо забравяме за болките покрай раждането, беззсънните нощи и съсипващите дни! Просто искам още бебета, проблем?!

Ако преди няколко месеца някой ми беше казал, че скоро ще искам да имам второ дете, щях да му се изсмея в лицето. А сега? Сега нещата се промениха. И това ме накара да се замисля как моите приятелки с деца са разбрали, че са готови за второ. Затова питах всички. А ето това тук са отговорите им – до един сладки, забавни и откровени.

"Някой някога ми беше казал, че най-големият подарък, който човек може да направи на детето си, е да му подари братче или сестриче. Никога не съм го разбирала, докато един ден не видях сина ми да си играе в хола и да си говори самичък все едно си е другарче. Тогава осъзнах, че е редно да станем четирима." – Кей В.

"Няколко месеца след като спрях да кърмя първото, вече бях готова за второ. Имах нужда да си взема тялото обратно за малко, преди отново да го отдам на друг малък човек." – Британи Л.

"Страдах от следродилна депресия с първото дете, така че известно време се колебаех дали да включа в картинката още едно бебе. Наложи се съпругът ми да ми се помоли и да ме сръчка малко и сега имам 7-седмично момченце!" – Манди Б.

"Искаше ми се първото ми дете да си има всички бебешки моменти само за нея! Затова решихме, че разликата от 3 години е чудесна." – Манди А.

"Всъщност съпругът ми ми каза, че иска още едно дете! Голямата ни дъщеря тъкмо беше отпразнувала първия си рожден ден, а той вече искаше второ! Лесно се дадох." – Кортни У.

"Знаех, че съм готова за друго бебе, когато видях двете черти на теста за бременност." – Кейт Р.

"Бях готова за второ дете, когато първото започна да ходи на гърне! Двойната смяна на памперси просто нямаше как да се случи." – Менда Б.

"Дъщеря ми тъкмо стана на две и аз съм вече съм в началото на нова бременност. Исках да бъда бременна, исках да кърмя отново. Искам да държа малко бебе. Липсва ми, откакто дъщеря ми стана независима. Повече от готови сме!" – Стефани Дж.

"Винаги съм била наясно, че искам повече от едно. И знаейки, че ни отне почти три години, за да заченем сина ни, не искахме да възпрепятсваме възможността за друго бебе. Как можехме да знаем, че когато синът ни е едва на 4 месеца и половина, ще забременея за втори път! Така че реално нямахме шанса да репим дали сме готови, или не! Но не съжалявам за нищо." – Дезире Л.

"Яйчниците ми крещяха "Скоро ще си на 30!" Та това беше необходимото разтърсване." – Кейт Ф.

"Един ден видяхме как синът ни си играе с по-малко дете на площадката и сърцата ни се разтопиха. Спогледахме се с "онзи" поглед и оттогава пробваме за номер 2." – Лаура Дж.

"Исках бебе номер 2 възможно най-скоро след първото, за да са си приятели. Изчакахме малко повече от година и ще са с 22 месеца разлика. Струва ми се, че ако човек почне много да го мисли, е лесно да се откажеш от идеята за второ дете, защото става много по-лесно да се грижиш за по-голямо дете и не искаш да се връщаш към безсънните нощи и памперсите. Така че моят съвет е не му мислете много." – Тасиана Т.

"Човек изобщо някога готов ли е наистина?" – Хедър Н.

"Знаехме, че искаме децата ни да са близки по възраст, затова веднага щом получихме ОК от лекаря, започнахме опити за номер 2. С 16 месеца разлика са и са най-добри прители, точно както се надявах." – Джес Д.

"В деня, в който момиченцето ми навърши 3 месеца, бях готова за друго дете. Планираме да почакаме още някоя и друга година за номер 2, но, ако трябва да съм честна, ще се зарадвам на някоя щастлива случайност." – Кейтриел Б.

"Искахме децата ни да са с малка разлика, а аз започнах да се чувствам "гладна" за ново бебе, когато първото навърши 8 месеца. Струва ми се, че човек просто си знае." – Марси У.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross