fbpx
И аз съм човек

Виж какво направих с телефона ти!

17 октомври 2016

Децата променят целия ти живот – това е ясно на всички, които, естествено, имат деца.

Няма вече спонтанно тръгване на море в 3 през нощта и обикаляне на барове и ресторанти – има сополи, хрема и тръшкане. Няма купони и осъмване в кръчми – има захранване с броколи и ставане с кокошките , при това с крясък.

Дори и последният бастион на персоналната ви, частна собственост – ТЕЛЕФОНЪТ ВИ, пада още към шестия месец. Ние, в Майко Мила, сме абсолютно сигурни, че децата чакат да се научат да лазят, само за да се докопат мигновено до телефона ти и да започнат безмилостно да ровчат в него. Или по-скоро - СЪС него.

Естествено, това в общия случай е майчиният клет телефон, който в следващите години е собственост на майката само де юре. Де факто, той преминава във владение на детето, което започва да го експлоатира безмилостно и робски. Всичко започва съвършено невинно – например, с гледане на Маша и Мечока от сутрин до вечер, когато родителят вече отдавна е припаднал от досада и изтощение и му е все едно.

След това нещата се влошават.

Започват да се играят ИГРИ. Аго игрите завършат с неблагоприятен резултат – а те само така завършват, го отнася кой? ТЕЛЕФОНЪТ. Същият случайно пада в чинията със супа и хубаво се увива с фиде, плува в тоалетната, маже се с лютеница и се залива със сок. Върху него се скача, сяда и лежи. Лепят му се лепенки, рисува се с маркер, плеска се с пластилин и, при по-голяма изобретателност, се поправя с детски чук. Случайно се набират номера на хора, с които иначе се чувате максимум един път годишно, и им се дърдорят глупости, крещи им се в ухото и се пищи СИЛНО.

При по-големите нивото е още по-високо. Детето вече е започнало да прави СНИМКИ – на себе си! Стотици снимки. МИЛИАРДИ. На тях, разбира се, няма нищо фокусирано, освен четвърт от лицето, половин нос или малко перчем, но никога и трите. Самоснимането има и положителен ефект - може да отнеме часове, в които детето ще се щрака и ще се гледа в захлас. Вярно, тоя момент нямаме телефон, но пък имаме свободно време, така че никой не смее да се оплаква.

Телефонът обаче е и нещо като бърза помощ при Деца, Които Се Тръшкат. Няма какво да ви го обясняваме – започва то да се суче и гъне като кадаиф, опитвайки се (при това успешно!!) да си качи краката на врата и да излезе от столчето в колата, и единственото, което го спира да се хвърли през прозореца, е ТЕЛЕФОНЪТ. Само той, да се свети името Му, е способен да върне човешкия облик на истерясало двегодишно, което рита гърба на шофьорската седалка и крещи невъобразимо, докато вие също крещите (възпитателно), потите се (обилно) и се чудите как ли изглеждате в очите на околните нещастници в задръстването (като ненормални, как).

Въобще, ние обичаме телефоните, въпреки че преди да родим някои от нас са се клели, че никога, АМА НИКОГА, децата ни няма да седят и да си играят с телефона. Хаха, моля ви се – моите ще са са едни спокойни деца, които се увличат от ребуси по физика, логически задачи и японски език – така си казват някои от нас, които, обаче нищо не знаят и затова им е простено невежеството.

Та, знаейки всички тези подробности за отношенията между децата и телефоните, Майко Мила намери съмишленик в лицето на Мтел и заедно решихме да организираме един чудесен конкурс, наречен “Виж какво направих със смартфона ти!“. Както се досещате – жанрът е нещо средно между ужаси, драма и трилър и има за цел да покаже именно това – КАКВО е направило ТО с телефона ви.

Дали ще е селфи, дали ще е някаква друга ексцентрична снимка, дали ще е снимка на самия клет телефон след употреба от детето – това решавате вие. Въобще, сега ви е паднало да покажете на света какво причинява детето на телефона ви между тези четири стени, така че – възползвайте се.

Между 17 и 24 октомври може да изпратите по една снимка, която след това ще бъде прегледана и одобрена. Снимките ще бъдат качени в галерия на 25 октомври и в следващите два дни всички ще могат да гласуват за фаворита си.

И понеже трябва да има и награди – ето ги и тях! Снимката, която е събрала най-много гласове, ще донесе на собственика ѝ смартфон Huawei P9 Lite в комплект с пакет Прима Фемили, така че да можете по цял ден да звъните на когото си поискате в семейството, да му казвате „КУ-КУ!“ и да му затваряте.

Следващите две снимки с най-много гласове пък ще донесат на собствениците си селфи стик, та да могат тия децата най-накрая да се научи да се снимат И със стик.

Тук може да видите пълните условия за участие, а на нас не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем успех и да отидем да изтръгнем телефоните от ръцете на децата преди да са ги хвърлили през балкона.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross