fbpx
И аз съм човек

Вече има и емоджи на кърмачка

18 октомври 2017

От компанията Apple обявиха през юли, че тази година пускат нови емоджита за iOS, macOS и watchOS.

Ако не знаете какво е емоджи и дали се предава по въздушно-капков път, ето повече информация.

Emoji e японски термин, който се отнася за малки дигитални изображения, използвани при мобилните телефони или мигновените интернет съобщения. Те изобразяват настроение, предмет или действие.

Не ги бъркайте с емотиконите – символи, съставени от пунктуационни знаци, изразяващи емоции, например усмивка 🙂 или сърце <3.

И така! За първи път жена, която кърми, ще бъде част от официалната библиотека с емотикони.

Макар че това е доста прогресивна крачка напред в изобразяване на нормалния образ на жената, и преди е имало емоджита, които показват различни аспекти на женствеността или прогреса на жените. През август 2016 г. е добавено емоджи на жена, която спортува и работи, което дотогава е било само в мъжки образ.

В новите емоджита присъства и забулена жена, по идея на 15-годишната Рауф Алхумеджи, която изпратила предложение от седем страници за емоджи на жена с хиджаб.

Сред новите емоджита има и мъж с брада, както и хранителни продукти като сандвич и кокосов орех, животни като диноазавъра T-рекс, зебра, както и лице с експлодираща усмивка и зомби.

Емоджитата може да изглеждат маловажна и тривиална тема, но хората ги използват, за да опишат и представят себе си и живота си, затова официалното признаване на кърменето като част от женския образ е важно и окуражително послание.

Можете да свалите новите емоджита оттук.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross