fbpx
Новини

Бързи пръсти и без нерви лабави, че ще редим пъзели

21 април 2022

Може и да не знаете, но ние в Майко Мила сме заредени с много спортна злоба. Но за да не е негативно, ще го наричаме “състезателен дух”, а пък вие няма да казвате на никого каква е истината. Та, способни сме да се състезаваме за всичко и ускоряваме от 0 до 100 за под 5 секунди, така че е добре да се внимава в картинката.

Като казахме “картинка”, трябва да знаете, че и на пъзели сме много добри. 1000 парчета само небе и морска шир - нямаш проблеми! Железният човек, Спайдърмен и Тор в полет със ситни буквички покрай тях и залязващо слънце - редим го! “Мома с ябълки”, 1000 части, за много напреднали - дайте го насам!

Сами се досещате каква беше радостта ни, когато разбрахме, че се задава Пъзелмания 2022, в който се срещат такива пъзел титани като нас, гледат се като в уестърн и знаят, че тоя град, тази държава, този свят е тесен за пъзелите на всички. (Тука звучи Енио Мориконе, разбира се - музиката от Добрият, лошият и злият, нали си го представяте…)

За да не ви плашим, ще ви кажем, че ние този път няма да участваме, защото партнираме на състезанието, ще връчим и специална награда на Майко Мила, а 1000 лв. от събраните средства от билети ще отидат за каузата ни Оле Мале. Затова благодарим на организаторите и на вас, че ще се включите и ще ни подкрепите.

Сами разбирате, че точно сега, когато няма да участваме и ние, е моментът да се запишете, защото наградният фонд е 3000 лв., и имате много по-големи шансове да спечелите някоя от наградите. Но за тях след малко.

Преди това:

Какво е Пъзелмания

Пъзелмания е онлайн състезание по редене на пъзели, организирано от Black Sea Puzzles, Ozone.bg и Puzzles Bulgaria. В него участват отбори от по двама души. Записват се и получават пъзел, който в уречен ден и час трябва да отворят и да наредят.

Състезанието се провежда в два етапа: полуфинали на 14 и 15 май и финал на 21 май.

Как да се запишете

Купете си пакет за участие от Ozone.bg на стойност 30 лв. за отбор не по-късно от 5 май. Като коментар към поръчката си задължително трябва да оставите имейла, с който ще участвате в състезанието. Със същия този имейл трябва да сте регистрани в Zoom, където ще се случва състезанието.

Пакетът за участие осигурява имейл с парола за виртуалната стая, в която ще се проведе състезанието, и доставка на пъзела, който ще се реди. Той ви дава и код за 25% отстъпка при покупка на пъзели от Ozone.bg.

Какво ви трябва

Първо и най-важно: другарче с бързи пръсти, добро зрение и поне 4 свободни часа на 14 или 15 май и после на 21 май (ако се класирате сред най-добрите).

Второ: компютър с камера, микрофон и стабилна интернет връзка. Ако видеовръзката ви прекъсне, нямате право да редите, докато тя не бъде възобновена.

Трето: спортен хъс, пространство за редене на пъзел от 1000 парчета и помощни средства за разгромяваща победа - купички за сортиране, вуду олтар, директна връзка с Алфа Кентавър… Каквото ще да е, само без подсказване! Играят единствено двамата души от отбора.

Какви са правилата

Правилата, разбира се, са строги, но справедливи.

Пъзелът трябва да бъде отворен и подготвен за редене в първите 5 минути от състезанието.

Следват 4 часа, в които всеки отбор реди, колкото сили има. Ако за това време няма готови, победителят ще се определи по броя оставащи парченца.

По време на състезанието няма регламентирани почивки и всяко прекъсване на реденето по лични причини и нужди, ще е за сметка на времето на отбора. Затова внимавайте с течностите и отстранете предварително всички възможности за разсейване. Например деца. Те така правят обикновено - разсейват.

Видеовръзката трябва да е непрекъсната.

Квесторите имат право да дисквалифицират участници при прекъсване на връзката или при други съмнителни обстоятелства. Накратко, гледайте да не сте съмнителни. Затова отстранете децата.

Какви са наградите

Наградният фонд е под формата на ваучери за пазаруване от Ozone.bg и ще бъде разпределен в 10 награди - за първо, второ и трето място и още седем утешителни. Майко Мила също ще даде специална награда, която няма да е утешителна, а окуражаваща.

А ето и стойността на ваучерите:

  • Първо място – 1300 лв.
  • Второ място – 600 лв.
  • Трето място – 400 лв.
  • 7 утешителни награди по 100 лв.

Вече знаете всичко за Пъзелмания 2022, сега остава да се запишете и да победите. Желаем ви успех и винаги да намирате точно това парченце от пъзела, което ви трябва.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross