fbpx
И аз съм човек

Cartoon Network излъчва творения на наши деца

16 юни 2017

Помните ли как през април с гордост и радост ви споделихме, че Cartoon Network ще пуска анимации, сътворени от българчета? Състезанието се провежда за трети път и е за ученици между 6 и 14-годишна възраст. До крайният срок – 31 май, децата подаваха свои анимации в три категории – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация.

Състезанието имаше за цел не само да окуражи децата да създадат свои творби, най-добрите от които ще бъдат отличени, но и да стимулира въображението им и да им даде модели, които да следват в развиването на хобито си.

Така и стана! 

Рекорден брой ученици участваха в надпреварата, която се проведе за трета поредна година. Задачата на специалното международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал беше трудна, защото трябваше да избират от 2000 творби в трите категории на надпреварата – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация.

Категория Герой, I място Алики Ковачевич

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на Алики Ковачевич, която е на 9 години и учи в 139 ОУ „Захарий Круша“ в София. На второ място се нарежда Александър Карталов на 8 години от ОУ „Иван Вазов“, Смолян, а на трето – Йоана Станева на 8 години.

Категория Сториборд, I място Йоана Драганчева

Сред децата, които решиха да създадат сценарно табло, първа е Йоана Драганчева на 8 години от  ОУ „Васил Априлов“, Варна. Втори е 10-годишният Димитър Миразчийски от ОУ „Захари Стоянов“, Варна, трети – Юлиян Расимов на 11. Присъжда се и още една специална награда. Тя е за Янислав Паунов на 8 години, I ОУ „Христо Ботев“, Търговище.

В най-сложната категория – тази за анимация, приза взима Виктория Христова на 12 години от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич. Второто място е отредено за Биляна Хараламбиева на 13 години от ОУ „Цветан Спасов“, Плевен, а третото за Стилиян Викентиев – на 13 години от 166 ССУ „Васил Левски“, София. Тук отново се присъжда специална награда и тя е за 7-годишната Катерина Микова от ОУ „Братя Миладинови“, Бургас.

Големите победители във всяка от тях получават по една технологична награда, но най-хубавото е, че ще имат уникалната възможност да видят творението си в ефира на Cartoon Network.

В периода на конкурса българският екип на Cartoon Network Студио „Въображение“ заедно с 15-годишният артист Томислав Петков (Томи) посетиха три училища, за да покажат нагледно как се правят началните стъпки в анимацията.

Шанс да се срещнат с него имаха 6-годишните ученици от 43 Детска градина „Талант“ в София, четвъртокласниците от столичното 139 ОУ „Захарий Круша“ с разширено обучение по изобразително изкуство, както и възпитаниците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ за социално слаби деца в село Русаля до Велико Търново.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross