fbpx
Новини

Британка спечели 50 000 лири, отдавайки козите си под наем за Zoom срещи

2 февруари 2021

Британска фермерка, обявила почти на шега, че дава под наем козите си, за да разведряват срещите в Зум в условията на пандемията, спечели 50 000 лири по този начин, съобщава BBC, цитирани от dnews.bg.

Дот Маккарти от Росъндейл в графство Ланкашир казва, че броят на хората, платили за "козе шоу" с участието на Лола и други нейни питомци, е "безумен". Това ѝ е позволило да поддържа фермата си в условията на карантината, да плаща на работниците си, дори да направи някои подобрения.

Фермерите обикновено допълвали доходите си, като организирали сватби и образователни посещения. Ограниченията заради коронавируса обаче спрели тази дейност. Затова 32-годишната жена предложила козите си на желаещи да ги наемат, за да се появят за кратко във видеоконферентни срещи. Подхвърлената на шега оферта се превърнала в шумен успех. Дот пуснала офертата в интернет една вечер, преди да си легне, и когато се събудила, имала 200 запитвания.

"Определено това е по-забавно, отколкото да продаваш тор", признава Дот.

Хората плащат за кратка поява на някоя от козите в Zoom по пет лири.

Козите вече са се появявали във виртуални срещи по цял свят - в САЩ, Русия, Китай, Австралия. Някои клиенти даряват повече от исканата цена за участието им. Обикновено козето шоу е съвсем кратко, но едно семейство ангажира козата Маргарет всяка събота за дълго участие. Тя вече е като тяхна близка - интересуват се как живее, какво ѝ предстои, дали се е омъжила, чака ли козле. 


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross