fbpx
Трети триместър

Бременна на ръба на спалнята

21 януари 2019

Много бременна и много ведра, Дора Дамянова ни гостува, за да се похвали със своите постижения в средата на осмия месец - как извършва дейности от първа необходимост и как изобщо се справя и изправя:

-- При 768 посещения на тоалетната, все още не съм се изпуснала, независимо колко пъти малката нинджа ме сритва в мехура. Особено, докато карам.

-- Все още успявам да стана сама от леглото и дивана. Ключът към успеха е да спя на ръба на спалнята. Така, търкулвайки се настрани, коремът ми висва свободно и мога да стъпя с крак на пода. Ставането от дивана е друга история, която включва завъртане и лазене на колене. Засега успешно работи.

-- Обувам се сама. Благодарение на 60-сантиметрова обувалка и предварително леко завързани връзки. Работи само с маратонки. Благодарна съм, че в Пловдив няма зима и ботите стоят извадени само против уроки и кофти време.

-- Не съм убила никого (мъжа ми) и не крещя. Просто мрънкам и ръмжа (ама тихо). На фона на гестационен диабет и липса на читав шоколад (все пак да живеят сладките за диабетици!!!), отчитам това за гигантски ПЛЮС.

-- Благодарение на горното, от кюфте си останах пак кюфте, а не станах татарско такова. На килограми. Визуално е друго! ПЪТ НА ДИРИЖАБЪЛААААА!

-- Имам един брой удобен сутиен, който не ми причинява дискомфорт, който успявам да нося с месеци, благодарение на факта, че пера и суша за общо 2 часа и 43 минути.

-- Кой каза, че телевизията е кофти? Гледайки определени предавания за бременни и пресни родители по една телевизия, дето уж е обучаваща, ама всъщност изобщо не е, осъзнавам, че не съм толкова тъпа, колкото ми се струва. А в първите месеци сякаш мозъкът ми работеше с капацитет от максимум 20%. Та идва доста мотивиращо!

-- Този пост беше написан на телефон, поради внезапната липса на фонетика на лаптопа и отказа на всички фонетики да се държат като такива, а не тъп БДС. Лаптопът оцеля, сгънат правилно, въпреки искреното ми желание да го сгъна на обратно. Оцеля и мъжът ми, който каза “аз ще го оправя” (и не го оправи, щото аз не съм индианец и много добре знам как става, просто в случая очевидно има нещо друго).

-- Един единствен човек ме нарича хормонално чудовище, но той е смотан и нищо не разбира. За всички останали съм очарователна сияеща бременна с походка на пингвин. А те са симпатични!

Този пост отне само три ходения до тоалетна.

Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross