fbpx
Новини

Бележката за закъснели родители целяла само да ги дисциплинира...

15 декември 2018

Ръководството на училището, чиято скандална бележка разгневи цялото работещо родителско войнство, след като бе публикувана в интернет, само целяло да дисциплинира родителите.

Това каза пред в предаването "Събуди се" на NOVA зам. директорката на 39-о СУ "Петър Динеков" Светлана Лазова за разпечатаното на А4 решение на пердагогическия съвет "децата на занималня, които не са били взети от родителите си до 18:00 ч. да бъдат отвеждани в 7 РУ на МВР."

"Не виждаме друг начин, по който да предадем децата на родителите. Имахме случаи през октомври и сега два поредни дни през ноември, при които родителите не можеха да бъдат открити в 7 вечерта. Децата са уморени. Допитахме се до колеги в детските градини и там процедират така", каза Лазова в началото на репортажа.

След като Йордан Йосифов от Асоциация "Родители" коментира, че това е прекалена мярка, защото "полицейската мярка за закрила е извънредна мярка за закрила", Лазова допълни:

"Това може да е стресиращо за детето наистина. Затова още не сме го приложили, а стои просто на информационна бележка. Нашето училище е едно от малкото в София, което осигурява целодневна грижа. Съветвахме се със „Закрила на детето“, но те казаха, че не могат да ни съдействат. Тази бележка имаше за цел да има дисциплиниращ ефект върху родителите. Вече деца след 19:00 часа не остават, което значи, че е имало ефект".

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross