fbpx
Новини

Без учебни занятия в цялата страна цяла седмица

5 март 2020

Във всички училища в страната се обявяват неучебни дни за периода 6-11 март, децата са на училище на 12-и (четвъртък). Това се прави по препоръка на Националния оперативен щаб и се въвежда със заповед на министъра на здравеопазването, съобщава МОН.

Освен новата епидемична обстановка със зачестили случаи на грип тип Б към притесненията се добавя и разпространението на новия коронавирус в световен план, затова и с цел превенция, и с цел ограничаване на вирусните заболявания учениците ще си останат вкъщи отново тази зима.

Препоръката е занятията да бъдат ограничени и в университетите, а детските градини остават отворени с по-строг режим на медицински преглед на входа. Ако родителите желаят, детето може да не посещава детско заведение за периода до 12 март.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross