fbpx
Животът с деца

Без коледни подаръци в къщата на семейство Къчър-Кунисови

7 декември 2017

В интервю за Entertainment Tonight актрисата Мила Кунис разказа за предизвикателствата в жонглирането между работата и семейния живот и за това как със съпруга ѝ Аштън Къчър се опитват да отгледат децата си по възможно най-добрия начин. Което правим всички ние, нали?

Обаче има една особеност в семейство Къчър-Кунис, с която може би не всички биха били съгласни. Мама Кунис и татко Къчър са решили тази Коледа.... да дойде без подаръци за двете им деца.

Rocking the phones for #rednoseday 9/8 central on NBC @rednosedayusa

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

В интервюто Мила разказва, че по време на детството ѝ Коледа не е бил весел празник.

"Отраснах в комунистическа Русия, която не разрешаваше някой да е щастлив и нашите коледни "традиции" бяха да "сме тихи". Коледа беше религиозен празник и ако не си вярващ или религиозен, не празнуваш Коледа. Аз, като еврейка, бях учена, че Коледа не е за нас. Чак когато дойдох в САЩ, разбрах, че Коледа е за всички."

В САЩ Мила и семейството ѝ свикват да отбелязват Коледа и да се поддават на коледния дух. Но част от новосъздадената традиция в семейството е децата да не получават подаръци за Коледа.

Мила разказва, че децата им са били много разглезени от баби и дядовци, заради което с Аштън са решили да въведат нови правила. Тя разказва: "Миналата година, когато празнувахме Коледа, Уаят беше на две и ѝ дойде в повече. Ние нищо не ѝ подарихме, всичко беше от бабите и дядовците. Заради това детето вече не оценява един подарък. Те дори не знаят какво да очакват и какво искат: те просто искат много неща. Когато децата са отрупани с подаръци, престават да ценят всеки отделен и започват да искат да разопаковат количество подаръци цял ден."

Не че Аштън и Мила не искат децата им да се радват на Коледа, просто искат да ги научат да оценяват всеки подарък, който им се дава.

"Помолихме и родителите ни - ако трябва да дадат подарък на децата, нека да им подарят само по едно нещо. И всичко останало приемаме като подарък и дарение от тяхно име към благотворителна организация, детска болница или ветеринарна клиника. Това е новата ни традиция."

Коледните подаръци са мил и скъп жест за много хора, както и топъл спомен, но наистина понякога фокусът върху материалните дарове и вещи измества истинския смисъл на този празник. Какво е вашето мнение?

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross