fbpx
Образование

Безплатни занимания за деца през ваканцията

24 юни 2024
Pexels

Колкото учениците чакат края на училището, толкова родителите се потят около мисълта с какво да запълнят свободното им време, докато жонглират със служебните си задължения.

МОН са се погрижили да съберат на едно място над 5000 безплатни занимания през лятната ваканция. Сред тях има спортни и арт школи с уроци по китара, пиано, барабани. Отделно има конструиране, игри, работилници, първи стъпки в кулинарното изкуство, лагери, пикници, посещения на галерии, библиотеки и музеи, разходка сред природата и изобщо почти всичко.

Ако държите децата ви да са в час с ученето и през лятото, може дори да ги запишете на забавна математика или да ги включите в четене и обсъждане на задължителната литература.

Предвиден е богат избор в 28-те области в страната, като за всяка отделно има информация, която може да намерите тук.

От МОН уточниха за Майко Мила, че в по-голямата си част събитията са отворени и могат да се посещават и от деца, които не са от съответния район, а, да кажем, са на гости при баба и дядо или други близки. И все пак има и конкретни занимания, които са предназначени само за възпитаници на съответното училище или детска градина, които ги организират. Затова е добре родителите да се обадят предварително на организаторите на събитията и да се информират има ли възможност и тяхното дете да ги посещава.

Столична община също е подготвила списък със занятия за деца и родители, като някои от тях са с платен достъп.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross