fbpx
Новини

Безплатен обяд има (понякога)

25 ноември 2019

Има жестове, които, макар и малки, ни трогват доста. Един такъв със сигурност е жестът на Андрю Ливай от Палм Бийч, за който съобщава WPEC TV News. Андрю е брокер на недвижими имоти, който по някакви неведоми пътища разбира, че 400 деца от училището в населеното място, където най-често работи в окръг Палм Бийч, остават без обяд, защото имат неплатени дългове.

Тук може би трябва да се поясни, че системата в Америка е такава, че често на децата, които не могат да си платят за обяд или са натрупали определено количество неплатени обеди, може и им се отказва сервиране на храна в училище, с изключение на някакви снаксове или прост сандвич със сирене например.

Из цялата страна има милиони деца, които се срамуват от това, че не могат да платят за обяда си. Всички са наясно, че системата трябва да се промени и е важно децата да мислят за уроците си, а не че ще стоят гладни, но докато това стане, хора като Андрю Ливай са добре дошли. Самият той не бил наясно със системата за продажба на обяд в училищните кафетерии, тъй като все още няма деца, но щом разбрал, че в местното училище има деца, които не могат да си позволят да обядват, решил да плати дълговете им.

Сумата не била нещо впечатляващо – около 1000 долара, но жестът му предизвикал верижна реакция на добра воля и десетки хора пожелали да се включат, за да може за всяко дете да има обяд.

Подобен жест наскоро направи и една от компаниите за йогурт, като освен че плати близо 50 000 долара от натрупаните ученически дългове за обед, изпълнителният директор на бранда Хамди Улукая обяви, че ще даряват храна и йогурт на хората от Уоруик.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross