fbpx
Животът с деца

Бащинството в комикси

2 февруари 2018

Ако някога ви се е случвало да трябва да будите сутрин мънички човешки същества, да им оправяте леглата, да ги облечете и нахраните, докато с другата свободна ръка вадите прането от пералнята, значи ще оцените труда на художника Стейл Герхардсен, който е уловил този тип всекидневие в супер симпатични комикси.

Стейл е норвежец и има две деца. Рисува много забавни илюстрации за съвременния живот, в които увековечава тръшкането, сълзите и радостта, които са неизменна част от живота му като родител.

След добра и дългогодишна кариера, Герхардсен решава да излезе в отпуск по бащинство и да гледа новородения си син. Оставайки вкъщи с децата, художникът решава да остави всичките си други проекти на заден план и да се фокусира изцяло върху сина си в следващите 4 месеца.

Оттогава до днес той е нарисувал над 1000 комикси за всекидневието си на баща на две деца, които можете да разгледате в неговия профил в Инстаграм под хаштага #matpakketegninger.

И майки, и бащи могат да се разпознаят в комиксите му, защото те показват хаоса и радостта на това да отглеждаш децата си у дома, във всеки момент - от това да си намериш ключовете в тоалетната до откриването на рисунки от кафе по стените.

Художникът споделя, че децата му знаят, че са музата на баща си и много харесват комиксите.

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross