fbpx
Роднини

Баба поства снимки на бебето, цялото семейство се изпокарва

2 септември 2020

Социалните медии промениха живота ни по много начини - някои за добро, с други неща, обаче, трябва да се внимава. Някои родители не виждат нищо нередно в това да споделят всичко за новороденото си бебе в социалните мрежи, а други са по-предпазливи. Няма правилен и грешен начин, всичко зависи от това, което искат родителите.

Затова е важно да се уважават техните желания, когато говорим за споделяне на снимки на децата им в социалните медии, пише CafeMom. Не е необичайно, че някои родители предпочитат да не постват нищо за децата си - никакви снимки, дори няма обявяване на имената им. 

И понеже желанието на едно такова семейство се оказва неуважено от близките им, сега всички роднини са в драма. 

Историята споделя анонимна потребителка в платформата Reddit.

“Сестра ми наскоро роди и в момента е в майчинство. Тя и зет ми са малко хипи стил, и като казвам това нямам предвид нищо лошо, просто обичат да са в природата, не ползват социални мрежи, не играят видео игри, даже бяха антиваксъри, но, слава на Бога, вече не са”, разказва жената.

“Двамата много ясно дадоха да се разбере, че не желаят да се качват никакви снимки на дъщеря им в интернет.” И тъкмо по тази причина започва скандалът. 

“Не бях изобщо изненадана от това им решение, но майка ми опява за това през цялата бременност на сестра ми. Въпреки това сестра ми не си промени позицията, а зет ми я подкрепи.”

Изглежда границите са били постовени ясно, но се оказва, че не всички роднини смятат, че тези граници трябва да бъдат уважени. “Преди известно време, докато бях на работа, скролвах във Фейсбук и видях, че майка ми е публикувала снимка на племенницата ми. Веднага ѝ писах и ѝ казах да я изтрие. След като тя ме игнорира няколко часа, написах съобщение на сестра ми и ѝ изпратих скрийншоти, защото знаех, че в противен случай няма как да разбере за случилото се. Едва ли е необходимо да казвам, че сестра ми беше бясна.

Когато се прибрах от работа, баща ми ме направи на нищо, защото съм показала неуважение. Казах му, че според мен е неуважително майка ми да публикува снимки, за които няма разрешение.

Сестра ми и мъжът ѝ, разбира се, са на същото мнение, но сега огромно количество роднини ми пишат съобщения, защото не са успели да видят снимката, преди да бъде изтрита.”

Излиза, че целият скандал започва, защото дамата се е погрижила да уважи желанието на сестра си.

“Игнорирах всички, което ядосва майка ми още повече, а аз изобщо не знам какво да кажа, за да са доволни всички.”

По тази причина решава да попита останалите потребители дали е трябвало да си “трае” и дали е постъпила грешно.

Ето как се произнася Reddit общността:

“Със сигурност те са постъпили неуважително и няма да се учудя, ако сестра ти забрани всякакъв достъп до детето. Ако имаш нужда от някакво извинение, кажи им, че има хора, които се възползват от бебешки снимки по най-различни долни причини”, пише един от хората в дискусията.

“Бебето не е нейно, че да публикува снимки. А ако сестра ти е искала разширения състав на семейството ви да види снимките, със сигурност можеше и сама да им ги изпрати”, гласи друг коментар на случката.

“Помогнала си да се спазят желанията на сестра ти”, съгласява се трети потребител. “Кажи на майка ти да излезе от Фейсбук, иначе ще се прости с възможността да има отношения с внучката си.

“Не би следвало майка ти да отхвърля желанията на сестра ти и съпруга ѝ. По-възрастното поколение използва Фейсбук като някакъв интерактивен фотоалбум, без да се замислят къде отива цялата тази информация и кой може да има достъп до нея. Мен принципно такива неща не ме тревожат особено, но мога да разбера защо някой би искал да се разграничи от поколението, “което споделя всичко”.” 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross