Животът с деца

А пък моят син сам се изписа от родилното...

2 септември 2018

Тези от вас, които миналата седмица прочетоха „А пък моето дете…“, буквално написаха нова глава за възможните умения и таланти на децата от 0 до 5. Разбира се, изобщо не подлагаме на съмнение коментарите на родители, според които е нормално на 3 години детето да говори 3 езика без никакъв проблем, а на 4 да си напише списъка с багажа за пътуване, както и столиците на поне 40 държави.

От всичките над 260 коментара под статията обаче разбрахме, че повечето деца са способни на много по-виртуозни неща, като например да паднат от 15-сантиметрово столче, докато слушат приказка в яслата, и да си разбият брадичката (както ни сподели Станислава Качаунова).

И така, ето на какво викаме ние уникални деца:

Моторни умения

Ralitsa Stoyanova: Синът ми е изключителен. Има невероятни таланти и заложби. Беше на 4 години, когато падна с велосипед с три колела. Забележете - с три! Винаги съм смятала, че е невъзможно човек да падне с велосипед с три колела, но той УСПЯ!

Илиана Дончева: Моят пък, почти на 5 , падна от велосипед с ДВЕ помощни колела. И аз си мислех, че е невъзможно, ама... който го може си го може.

via GIPHY

Когато порасна, ще стана...

Мина Стоянова-Димитрова:

  • Ау, Марче, това внуците ли са?!
  • Ооо, да!
  • Е много са сладки, на колко са?
  • Хирургът е на 4, адвокатът - на 2!

Илина Николаева:

  • Петърчо, мами, я кажи на тази леличка, какъв искаш да станеш като пораснеш.
    Петърча гордо се изправя:
  • Мама каза, че искам да стана хирург!
  • Мама?! А ти какво искаш?
  • Искам да играя зад блока.

Galya Koleva: Моят син иска като порасне да кара камион за боклук и по цял ден да ходи с щипка за нос, за да не му мирише. Ами щом това го влече... горда съм.

Tanya Naumoska: А пък моят син на 3 искаше ДА СТАНЕ КАМИОН ЗА БОКЛУК...

Zornitsa Sandmann: Моето, на 2,5, си яде сополите и иска да стане розов сладолед като порасне...

Diana Nikolova: На една колежка детето пък иска да стане КОН, за да рита пясък.

via GIPHY

Petya Dobrenova: На 10 искам да са започнали първа работа в кол център с 3 езика, към 12 да са ги повишили на мениджърски позиции, съответно аз спирам да работя и се изнасям на морски курорт. Ранното детско развитие = ранно родителско пенсиониране. За какво съм ги раждала, зер!

Стела Кръстева Извинявам се, ама сте закъснели. Дъщеря ми е на 2 и има 1 година трудов стаж...

Хранителни навици

Daniela Peykova-Daher: А пък моето дете яде пясък...

Denitsa Kirilova: Моето пък камъни!

Sylvia Tancheva: А пръстта от саксиите? За една приятелка питам...

Таланти

Sylvia Tancheva: Е, мойто пък освен, че чете и смята, си подлага главата да пие кална вода, преливаща от току-що полетите висящи саксии! Това в случай, че не е с кроксове, които да събуе и да ползва като чаша...

via GIPHY

Marin Karadjov: Не искам да се хваля, ама единият ми син (на 4) може да натъпче ДВЕ кебапчета в устата си, а другият (на 2) - 4 солети в ЕДНА и СЪЩА ноздра.

Irina Radeva: Когато ме питат какво може малката (почти на 10 месеца е), отговарям: да щипе, да скубе, а вече и да хапе...

Maria Dimitrova Пък моят син на 1 г. и 10 месеца има завидни художнически умения. На тази крехка възраст вече е нарисувал Големия взрив:

Говорни умения

Temenuga Kresteva Абе, ако на 9 месеца не може да казва "гащеризон", хич не ми го хвали.

Gabriela Spasova: На моята дъщеря първата ѝ дума беше "паралелепипед".

Polina Pantaleeva: Дъщеря ми е на 1 година и 7 месеца и казва само „ъ-ъ“ и сочи като регулировчик. Кратко „ъ“ значи „да“, а „ъъъъъъъъ“, придружено с шамар, е „не“. Ама на ум сигурно превежда сонетите на Шекспир и владее едно от хилядите наречия на китайския…

Manuela Sheigarovska-Dyankova: След като дъщеря ми на 2,9 г. ми прочете тази статия на глас, реших че ми харесва и ѝ казах да напише този коментар отдолу.

И един истински гений

Сузана Стоименова: Моят син сам се изписа от родилното, писнало му било да лежи три дни...

via GIPHY

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross